Mészöly Manchesterben? Nem véletlenül!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 5. 13:51
Nem véletlenül beszélt Mészöly Géza Újpesttől való távozása után arról, hogy egy másik NB I-es csapat vezetőedzői állása helyett manchesteri tanulmányutat tervez. A hétfői sajtótájékoztatón a Mészöly Focisuli elnöke három új megállapodásról számolt be, így egy számára és a legtehetségesebb lurkóknak megnyíló angliai lehetőségről. A SportHirado.hu kérdésére a szakember beszélt az Újpesten történtekről, és kiderült, hogy ezentúl a focisuli növendékeit a Hungary Energy is ellátja termékeivel.


 

Elégedett mosollyal az arcán jelent meg a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Mészöly Géza, annak ellenére, hogy néhány hete általa is vitatott módon távolították el Újpestről. Mint kiderült, bőven van oka örülni, hiszen mindössze másfél éve alakított futballiskolája igazi mérföldkőhöz ért, három új megállapodást hozott tető alá.

Egyrészt sikerült meggyőzni a svéd szövetség volt főtitkárát, az UEFA és FIFA korábbi tisztségviselőjét, Robert G. Hernadit, vállalja el nemzetközi igazgatói posztot. Ennek hozománya, hogy a Mészöly Focisuli növendékei számára megnyílt az út a legnagyobb európai utánpótlás-nevelő klub, a svéd IF Brommapojkarna által működtetett rendszer, de második lépcsőben akár a Manchester United, a Bayern München és az Ajax felé is.

„Nem véletlenül mondtam, hogy manchesteri tanulmányutat tervezek az edzősködés helyett. A Brommapoljkarnával kötött egyezség keretében lehetőségem nyílik Angliába utazni, ahol tovább fejleszthetem szakmai tudásom. Nyilván azzal a céllal, hogy később visszatérve ismét profi csapatot vezethessek" – árulta el honlapunknak Mészöly Géza.

Édesapja, Mészöly Kálmán itthon egyedülálló kezdeményezésről beszélt, kiderült az is, miért. „Egyszerre végzünk tömegesítést, és tehetséggondozást, azaz mindenki számára adott a lehetőség, hogy ingyen részesüljön szolgáltatásainkból, miközben elindítjuk a legjobbakat útjukon. Egyfajta életformát alakítunk ki" – tette hozzá a szervezet elnöke.

A külföldi vendégjáték mellett ezentúl a focisuli tagjai és családjaik ingyen léphetnek be az egyik legnagyobb budapesti élményfürdőbe. Mi több, a jövőben ingyen részesülnek a Hungary Energy termékeiből, így C-vitamint, illetve gyógynövénytartalmű készítményeket, bio multivitaminokat kapnak, egyben családtagjaik kedvezményesen vásárolhatnak.

„Mészöly Gézával három éve ápolok jó kapcsolatot, rendkívüli tudású sportszakembernek tartom. Egyben saját tapasztalattal rendelkezik termékeinkről, így ahogy korábbi profi játékosai számára, mostantól a fiatalok számára is elérhetővé vált a sérülés gyógyulását, ízületeket védő, terhelhetőséget fokozó természetes szerek, krémek" – indokolta a választást a SportHirado.hu-nak a Hungary Energy ügyvezető igazgatója, Marosi Zoltán.

Újságírói kérdésre reagálva Mészöly Géza elmondta, azért nem részesültek az MLSZ által áprilisban megszavazott 2 milliárd forintos utánpótlásnevelési támogatásból, mert az a bentlakásos futballakadémiákat célozta meg. Mint fogalmazott, számukra ez egyelőre csak terv szintjén létezik, ahogy egy 1,8 milliárdos edzőközpont építése is Budapesten, amely két műfüves és egy füves pályát, illetve sportcsarnokot foglalna magában.

A tréner jelenlétében megkerülhetetlen kérdés volt az általa jogtalannak minősített újpesti elválás körülményei, melynek nyomás pert helyezett kilátásba. „Ügyvédemmel konzultálok, még nem adtam be a keresetet, de ez hamarosan megtörténik – válaszolta röviden, majd Fehér Csaba bilincsügyében is állást foglalt. „Tudni kell, ő hozzám és Kovács Zoltánhoz (a korábbi ügyvezető igazgató - a szerk.) állt közel, így nyilván a vezetőségi változások nem jöttek jól számára. Furcsa az egész, én leginkább ürügynek érzem ezt eltávolítására."

A MÉSZÖLY FOCISULIRÓL:
  • 2010-ben alakult
  • három bázison (Ürömön, Csillaghegyen és a Fehér úton) folyik a képzés
  • az idei MLSZ-bajnokságokban és egyéb tornákon 23 báziscsapatban és 5 kiemelt együttesben 250 versenyengedéllyel rendelkező játékos szerepel
  • 15 edzőt és további 10 munkatársat alkalmaznak
  • korosztályonként 45-50 gyermekkel foglalkoznak  
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu