Mészöly és az újpesti autóeladások...

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 5. 17:50
Négy év után - minden korábbi tüskét maga mögött hagyva - tér vissza az Újpest kispadjára Mészöly Géza. A 43 éves szakember bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, sok hasonlóságot vélt felfedezni előző és mostani újpesti ciklusában. Mindeközben a szigetországi sajtó súlyos pénzügyi válságról ír. Többek között arról is, hogy több kulcsjátékos például autója eladására kényszerült, hogy ételt tudjon venni a családjának. A klub sportigazgatója, Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, mindez hazugság, ám nem tagadta, vannak problémák.


Pedig milyen szépen indult minden. Ahogy az lenni szokott a külföldi - no, meg az új edzők - esetében, Willie McStay is nagy reményekkel, optimistán érkezett Budapestre, hogy a csúcsra vezesse az egyik legpatinásabb magyar klubot. Bár jól kezdett a csapat, Sallói István lemondása óta lejtőn vannak a lilák. A tavaszi szezonban hatból öt meccset elbuktak a szimpatikus brit vezetésével, és akkor az anyagi gondokról még nem is beszéltünk.

Az angol Daily Record annál inkább. A szigetországi lap információi szerint a negyedik kerületi együttes óriási pénzügyi válságban van. A játékosok január óta nem kaptak fizetést és több kulcsember az autóját is eladta, hogy ételt tudjon rakni a családja elé. 

„Willie borzalmas körülmények között dolgozott. Ráadásul akkora nyomás nehezedett rá, amekkorát egyetlen edző sem tudna hosszútávon elbírni. Próbálta egyben tartani a csapatot, fantasztikusan dolgozott" - hivatkozott a lap egy meg nem nevezett újpesti forrásra. 

„Szemen szedett hazugság. Egyszerű rossz hír keltés. Mind az autóeladásokat illető információ, mind az, hogy a játékosok év eleje óta nem kaptak fizetést. Vannak nehézségeink, ezt korábban is elmondtuk már, de nem ekkorák, mint amelyet a lap említ" - reagált a brit sajtóban megjelentekre Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója, aki már tudott a Daily Record cikkéről. 

Eközben itthon bemutatták a klub régi-új vezetőedzőjét, Mészöly Gézát. Az egykori kiváló hátvéd első újpesti regnálásához hasonlította mostani szerepvállalását. Elmondta, nincs benne tüske az akkori váltást illetően. A szakember reagált az anyagi gondokat illető kérdésre is. „Tudok róluk, vannak nehézségek, de nem nagyobbak, mint amikor legutóbb itt dolgoztam."

Mészöly Géza 2004 és 2006 között összesen 75 mérkőzésen ült a lilák kispadján. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu