Messit leigazolni? Maga a lehetetlen!

Szerző: SHLétrehozva: 2015. január 9. 18:04
Egyetlen klub, így a Chelsea sem engedheti meg magának, hogy 500 millió font (640 millió euró) körüli összeget költsön Lionel Messire - ez a summázata annak, amit José Mourinho asszisztense, Steve Holland mondott átigazolási pletykákra reagálva a Chelsea-Newcastle bajnoki előtti sajtótájékoztatón.


"A pénzügyi fair play érájában vagyunk, Messi megszerzése egyenlő a lehetetlennel, ha azokat az összegeket vesszük, amelyeket a médiában lehet olvasni" - kommentálta a szakember a Barca-sztár esetleges klubváltásával kapcsolatos találgatásokat. Már csak az a kérdés, hogy a PSG-nél és a Manchester Citynél is így gondolják-e...

Mindenesetre való igaz, hogy egy efféle üzlet a 250 millió eurós kivásárlási áron kívül még további, nagyjából 400 milliót emésztene fel, ha Messi hatévi járandóságát is idevesszük.

Holland, akit Mourinho küldött maga helyett a pénteki sajtóeseményre, emlékeztetett arra, hogy a Chelsea-nél amúgy sincsen szükség erősítésre, Mourinho szerint ugyanis a jelenlegi kontingens tökéletes alapot ad a négyfrontos harchoz. "José már egyértelművé tette, hogy senkit sem szerződtetünk a télen, nem lesz változás a keretben januárban" - szögezte le.

A Barca játékosai és szurkolói egyértelműen a négyszeres aranylabdás oldalán állnak a Messi kontra Luis Enrique vitában, miután a játékos és edzője viszonya vészesen megromlott az év elején.

Ugyanakkor napvilágot látnak olyan vélemények is Spanyolországban, miszerint a katalánoknak túl kellene adniuk Messin.

A korábbi spanyol szövetségi kapitány Javier Clemente azzal érvelt, volt már példa arra, hogy hasonlóan meghatározó futbalcsillag hagyta el a Barcát, és akkor sem dőlt össze a világ a katalán fővárosban. A nyolcvanas évek közepén egy bizonyos Diego Maradona hagyta el az egyesületet, amely nyolc évvel később csúcsra tudott jutni Európában, és megnyerte a BEK-et. "Vannak sztárok, akik úgy gondolják, hogy ha nincs kedvük, akkor nem is kell edzeniük, vagy nem is kell pályára lépniük. Ez nem így működik. A csapat mindig fontosabb az egyénnél, és ezt érdemes szem előtt tartani" - hangsúlyozta Clemente.

Címkék: Lionel Messi
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu