Messi vs Enrique - mi folyik a Barcánál?

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2015. január 8. 00:47
Előre hozott elnökválasztást hívott össze a mostani szezon végére az FC Barcelona első embere, Josep Maria Bartomeu. Vezetőcserék, pénzügyi szabálytalanságok, FIFA-eltiltással kapcsolatos hírek tarkították a Barca 2014-es évét, és most még a legjobb játékos, Leo Messi viszonya is megromlott edzőjével. Mindez együtt járulhatott hozzá a döntéshez.


A jelenlegi vezetés mandátuma a 2015/16-os idény végéig szól ugyan, de a klub körül kialakult hangulat miatt úgy döntöttek, hogy szükség van a választásra.  Bartomeu tavaly januárban lett a Barcelona elnöke, a botrányos körülmények között távozó, hűtlen kezeléssel gyanúsított Sandro Rosellt váltotta.

Az elnök hétfőn megvált Andoni Zubizarreta sportigazgatótól, ennek fő oka valószínűleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) minapi döntése volt, a szervezet ugyanis elutasította a katalán klub fellebbezését, így érvényben maradt a nemzetközi szövetség, a FIFA 2016-ig szóló határozata, amely szerint kizárja az átigazolásokból a Barcelonát.

Arról is napok óta hallani lehet, hogy állítólag Lionel Messi és Luis Enrique kapcsolata annyira megromlott, hogy már nem is beszélnek egymással.

A Marca szerint a január 2-i edzésen különböztek össze a felek, amikor az edző az egymás közötti játék során nem ítélt meg egy szabadrúgást Messinek, amit az argentin zokon vett. Később heves szóváltásba is keveredtek, s Neymar volt az, aki békítette őket.

Két nappal később mindkét játékos a kispadon kezdett a Real Sociedad otthonában, ahol 1-0-s vereséget szenvedett a katalán gárda.

A meccs másnapján aztán Messi beteget jelentett, edzést hagyott ki gyomorrontás miatt, amely hivatkozási alapot nem fogadta el Luis Enrique és büntetést helyezett kilátásba.

Ezért a Barcelona "öregjei" szerdán leültek tárgyalni az argentin sztárral, hogy segítsenek elsimítani az ügyet megelőzve, hogy elmérgesedjen az öltözői hangulat.

A képet színesíti, hogy Messi a hét elején Chelsea-követő lett az Instagram-nevű közösségi oldalon, ahol már korábban feliratkozott jóbarátja, Cesc Fabregas oldalára is. Továbbá néhány napos pletyka, hogy a PSG kifizetné Messi 250 milliós kivásárlási árát 2016-ban...

Lehet, hogy valamelyiküknek mennie kell edző és játékos közül, de ha minden így folytatódik, akkor akár az is előfordulhat, hogy a 2015-2016-os idény elején már egyiküket sem a katalánok kötelékében találjuk.

Címkék: Lionel Messi
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu