Messi nélkül is parádézott Argentína

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 24. 23:33
Vb előtti utolsó felkészülési mérkőzését 5-0-ra nyerte Diego Armando Maradona argentin labdarúgó-válogatottja az El Monumentalban Kanada ellen. Tökéletesen játszották el az áldozati bárány szerepét az észak-amerikaiak, Maxi (2), Di María, Tévez és Agüero szerezte a gólokat. Messinek be sem kellett állnia, nélküle is bombaerős volt a támadó részleg.


BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
ARGENTÍNA-KANADA 5-0 (3-0)
Buenos Aires, El Monumental, vezette: Víctor Rivera (perui).
ARGENTÍNA: Romero - Gutiérrez, Burdisso, Otamendi, Heinze (Clemente Rodríguez, 59.) - Mascherano (Bolatti, 59.) - Maxi (Verón, 46.), Pastore (Garcé, 74.), Di María  - Tévez (Agüero, 71.), Higuaín (Palermo, 67.). Szövetségi kapitány: Diego Maradona.
Cserepad: Andújar, Garcé, Rodríguez, Verón, Bolatti, Palermo, Agüero.
KANADA: Onstad - Hastings (Straith, 81.), Hainault, Klukowski, Stalteri - Simpson, Ledgerwood (Peters, 52.), Imhof, De Rosario (Ademolu, 87.) - Johnson, Friend (Jackson, 65.). Szövetségi kapitány: Stephen Hart.
Cserepad: Wagenaar, Al Shaibani, Straith, Peters, Jackson, Pacheco, Ademolu.
Gólszerző: Maxi Rodríguez (16., 30.), Di María (37.), Tévez (63.), Agüero (72.)
Sárga lap: Ledgerwood (18.), Simpson (44.)
Ideálisra sikerült az argentinok utolsó "felhozó mérkőzése" a vébé előtt, alaposan elpáholták Kanada válogatottját. Különösen a támadó középpályássor csillogott, a balszélső Di María lőtte a meccs gólát, Pastore tarthattlan volt középen, Maxi pedig már az első félidőben duplázott, aztán megsérült. 
A folytatásban a csatárok is kitettek magukért, Tévez és az őt váltó Agüero tette teljessé a kiütést. A német és angol légiósokra építő kanadai csapat összesen egyszer késztette védésre Romero kapust, Friend fejesét kellett hárítania. Megjegyzendő, Messinek, Samuelnek, Verónnak és talán Militónak is helyet kell majd szorítania Maradonának a kezdőben.
Csillagos ötösre vizsgáztak a gaúchók, de ne feledjük, Kanada nem futballnagyhatalom, a magyar csapat is képes volt legyőzni négy éve Székesfehérváron.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

90.: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! 5-0
87.: Csere: De Rosario helyett Ademolu, a litván Ekranas légiósa.
84.: Palermo fejelt mellé a kapu torkában.
81.: Csere: Hastings helyett Straith.
74.: Csere: Pastore helyett Garcé.
72.: GÓÓÓL!! AGÜERO!!! Rögtön szólóba kezdett a csatár, egy lövőcsellel átverte Hastingst, majd Onstad fölött a kapuba lőtt. Erre még a nagy Messi is csettintett. 5-0
71.: Csere: Tévez helyett Agüero.
67.: Csere: Higuaín helyett Palermo.
65.: Palermo jön majd, de előtte Friend helyett Jackson.
63.: GÓÓÓL!! TÉVEZ!! Hajmeresztő védelmi hiba után Higuaín törhetett kapura, önzetlenül visszagurított Téveznek, aki hét méterről az üres kapuba passzolt. 4-0
59.: Csere: Mascherano helyett a montevideói hős Bolatti. Heinze helyett Clemente Rodríguez.
55.: Higuaín cselezett befelé, majd durrantott fölé.
52.: Csere: Ledgerwood helyett Peters.
46.. Folytatás! Csere: Maxi már bizonyított, le is jöhet, Verón a pályán. Egyébként valószínűleg megsérülhetett a Pool középpályása.

45.: Vége a félidőnek! Gála ez a javából, Di María és Pastore azt csinál a kanadaiakkal, amit akar, mégis Maxi nagy estéje lehet ez.
44.: Simpson kapott sárga lapot.
37.: GÓÓÓL!! DI MARÍA!!! Hatalmas gólt lőtt a Benfica légiósa, 22 méterről, külsővel nyesett a bal felsőbe. 3-0
30.: GÓÓÓL!! Higuaín indított rohamot, majd Tévez vette át tőle a stafétát, s elegánsan a jobbról érkező Maxihoz tálalt, aki 12 méterről lőtt a kapu közepébe. 2-0
28.: Tévez 14 méteres lövését paskolta szögletre a kanadai kapus. 
18.: Ledgerwood sárga lapja.
16.: GÓÓÓL!!! A tizenhatos vonaláról, balról végezhetett szabadrúgást Argentína, Maxi nem középre, hanem a kapu bal oldalába csavart! 1-0!
11.: Otamendi fejesét védte Onstad.
7.: Ijesztgetnek a gaúchók, előbb Higuaín tört be a 16-oson belülre, aztán Pastore szólója után Tévez adott be élesen, Stalteri mentett szögletre. A sarokrúgást követően Pastore ollózott, alaposan mellé.
1.: Elkezdődött a mérkőzés hét perc késéssel! Közel nyolcvanezren az El Monumentalban.
AZ ARGENTIN VB-KERET
Kapusok: Sergio Romero (AZ), Mariano Andújar (Catania), Diego Pozo (Colón).

Védők: Nicolás Burdisso (AS Roma), Ariel Garcé (Colón), Martín Demichelis (Bayern München), Gabriel Heinze (Marseille), Nicolás Otamendi (Vélez), Clemente Rodríguez (Estudiantes), Walter Samuel (Internazionale).

Középpályások: Mario Bolatti (Fiorentina), Angel Di María (Benfica), Jonás Gutiérrez (Newcastle United), Javier Mascherano (Liverpool), Javier Pastore (Palermo), Maxi Rodríguez (Liverpool), Juan Sebastián Verón (Estudiantes).

Csatárok: Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Internazionale), Martín Palermo (Boca Juniors), Carlos Tévez (Manchester City), Sergio Agüero (Atlético Madrid). 
DÉL AFRIKA 2010 – A B-CSOPORT MENETRENDJE
június 12. 13:30, Port Elizabeth: Dél-Korea - Görögország
június 12. 16:00, Johannesburg: Argentína - Nigéria
június 17. 13:30, Johannesburg: Argentína - Dél-Korea
június 17. 16:00, Bloemfontein: Görögország - Nigéria
június 22. 20:30, Durban: Nigéria - Dél-Korea
június 22. 20:30, Polokwane: Görögország - Argentína

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vb-2010: Maradona ismét aranyat vár...
Június 11-én két mérkőzéssel rajtol a Dél-Afrikai Köztársaságban a XIX. labdarúgó-világbajnokság. A sportvilág 1930 óta izgulhat a mérkőzések és a csapatok kapcsán, rengeteg legenda született, számos csodálatos történésnek...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu