Messi is kellett a kinevezéshez

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 23. 20:22
Kedd este megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Gerardo Martino, a Barcelona új, argentin edzője. Az 50 éves mester egyelőre szülővárosában, Rosarióban tartózkodik, ahol egyébként bő 26 évvel ezelőtt Lionel Messi is meglátta a napvilágot. Az a Messi, akinek jelentős szerepe lehetett a pletykák szerint az új mester kinevezésében.


"Teljesen váratlanul ért a megkeresés. Óriási megtiszteltésnek tartom, hogy rám gondoltak, egyúttal óriási kihívást is jelent számomra. Az utóbbi hónapokban hihetetlen dolgok történtek velem" - nyilatkozta Martino, aki az argentin Newellsszel bajnoki címet nyert a nyáron, emellett pedig Libertadores-kupa elődöntőig vezette a csapatot.

Martino Európában még nem bizonyított, akkor szerzett komoly nevet magának a szakmában, amikor a negyeddöntőig menetelt a vb-n a paraguayiakkal, akik még a későbbi világbajnok Spanyolországot is megszorongatták.

"Nagyon gyorsan be kell illeszkednem, bele kell tanulnom mindenbe, mert szeretnék megfelelni az elvárásoknak, a Barcának minden fronton a végső győzelem a célja" - tette hozzá.

Martino maga is úgy gondolja, lehetett Messinek szerepe a kinevezésben, de csak annyit tud, hogy a Barca-vezetők kikérték az argentin véleményét. Ezúton is köszöni közbenjárásukat. A négyszeres aranylabdásra külön kitért:

"Fantasztikus dolog lesz együtt dolgozni a világ legjobbjával. Azon leszünk, hogy tartani tudja ezt a szintet. Törekszem majd arra, hogy jó viszonyt alakítsak ki vele" - mondta a Tata becenévre hallgató Martino, aki a Bayern elleni szerdai meccset még csak távolról szemléli, a Valerenga elleni szombati teszt alkalmával ül le először a kispadra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Martino a Barca új edzője
A Barcelona a lehető leggyorsabban megoldást talált edzőkérdésben, és internetes oldalán is megjelent a hír, miszerint Gerardo Martino lett a betegség miatt visszavonult Tito Vilanova utódja a katalán klub kispadján. Az 50 éves...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: gerardo_martino
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu