Megy vagy marad a portugál kapitány?

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 8. 16:15
Összecsaptak a hullámok a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz feje fölött. A közelmúltban féléves eltiltást kapott egy fegyelmezetlenség miatt, távollétében mindössze egy pontot szerzett a csapat az első két Eb-selejtezőn. Szerdán dönt sorsáról a szövetség.


Napirendi pont lesz a Portugál Labdarúgó-szövetség szerdai elnökségi ülésén Carlos Queiroz további sorsa.

A luzitánok 4-4-es döntetlennel kezdtek az Eb-selejtező sorozatban hazai pályán Ciprus ellen, majd kedden Oslóban hagyták a fogukat, 1-0-ra győzött Norvégia. A sérült Cristiano Ronaldo, valamint a nemrégiben visszavonult Deco és Simao hiánya nagyon megérződött a csapat játékán, amelynek nincs igazi játékmestere.

Ráadásul kapitánya sincs. Queiroz egy hete súlyos, féléves eltiltást kapott hazájában, azután, hogy doppingellenőröket inzultált. Az incidens még a vébé előtt történt a májusi edzőtáborozás idején. Queiroz azzal érvelt, az illetékesek megzavarták a játékosok nyugalmát a szúrópróbaszerű kontrollal. Az 57 éves szakember - az MU menedzserének, Sir Alex Fergusonnak a korábbi jobb keze -  a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordul. Addig segítője, Agostinho Oliveira vette át átmenetileg a helyét, Dánia és Izland ellen is ő késziti fel az együttest októberben.

A portugálok 1996 óta nem kezdtek ilyen rosszul egy selejtezősorozatban sem, később nem is jutottak ki az 1998-as, franciaországi világbajnokságra.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu