Megúszta a doppingügyet a Hoffenheim

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 20:05
A Német Labdarúgó-szövetség nem bünteti meg Andreas Iberstbergert és Christoph Jankert, mert nem talált bizonyítékot a két játékos doppingvétségére. A DFB úgy indokolt, hogy egyik hoffenheimi futballista esetében sem jelenthető ki teljes bizonysággal, hogy elkésett volna a kötelező tesztről.


Iberstberger és Janker is azzal védekezett, hogy már az öltözőben értesült arról, hogy doppingvizsgálatra kellene mennie. A DFB viszont vizsgálatot indít a vezetők ellen, ugyanis ők már az ominózus mérkőzés szünetében megtudták a kiválasztottak nevét, de csak késbe szóltak az érintetteknek. A szövetség a játékosok ellen is újraindítja a vizsgálatot, ha új körülmények merülnek fel.

Andreas Ibertsberger és Christoph Janker edzőjük rögtönzött eligazítása miatt késte le az ellenőrzést február 7-én a Mönchengladbach elleni meccset követően.

Ahogy sok más helyen, úgy Németországban is találomra választják ki azokat az élsportolókat, akiknek doppingvizsgálaton kell átesniük. Február hetedikén, a Mönchengladbach-Hoffenheim bajnokit követően az osztrák válogatott Andreas Ibertsbergert és Christoph Janckert várták az orvosi szobába. Ám a két hoffenheim futballista nem jelent meg időben. Az ok prózai: Ralf Ragnick vezetőedző rögtönzött megbeszélést tartott a játékosoknak, így a két „kiszemelt” lekéste az ellenőrzést.


Ismert, hogy korábban Olaszországban ugyanilyen okok miatt tiltottak el két profi játékost. A bresciai Daniele Mannini és Davide Possanzini egy-egyéves eltiltást kapott az itáliai szövetségtől.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu