Megtörte Chile a 48 éves vb-átkot

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 16. 15:20
VIDEÓ! A sorozatban 13 világbajnoki mérkőzést győzelem nélkül záró Chile szerdán megtörte az átkot és 1-0-ra legyőzte Hondurast a H csoportban. Az idei torna színvonalához képest jó, lüktető összecsapáson a dél-amerikaiak a nagyszerűen irányító Jorge Valvidia vezetésével számtalan helyzetet dolgoztak ki, azonban a befejezéseket rendre elrontották, a 62. percben Waldo Ponce a kapu szájából sem tudott betalálni.


Fotó: Reuters
ÖSSZEFOGLALÓ:
A világbajnokságon utoljára 28 éve járt Honduras a legutóbb a franciaországi tornára kijutott Chilével csapott össze a H csoport nyitómérkőzésén. Előzetesen a dél-amerikaiakat tartották az összecsapás esélyesének, idei felkészülésük során hét meccsből ötöt megnyertek, míg Honduras legutolsó öt találkozóján három döntetlent és két vereséget jegyzett.
Honduras reményeit tovább rontotta, hogy el sem utazott a tornára David Pizzaro, aki kulcsszerepet játszott a kvalifikáció során, míg június elején megsérült David Suazo, ahogy a másik oldalon névrokona Humberto.
A mérkőzésen végig az történt, amit Chile akart, egymást érték támadásaik, leginkább Jogre Valvidia remekelt, aki sorra osztotta ki a jobbnál jobb labdákat a csatároknak és a szélsőknek. Az ellenfél kontrákra épített, védekezése egészen a 35. percig tartotta magát. Ekkor Valvidia-Isla majd a kapu előtt Beausejour volt a labda útja, utóbbi közelről pofozta a kapuba a labdát.
A szünetig, majd utána sem enyhültek a chilei rohamok, az iramra nem lehetett panasz, mivel a hondurasiak nem álltak be a Dél-Afrikában többször látott bunkerfocira, így a találkozó egészen élvezetesen telt.
A második 45 percben legalább három-négy ígéretes helyzetet kidolgozott Chile, azonban a befejezésbe rendre hiba csúszott, így maradt az 1-0. A dél-amerikaiak letették névjegyüket, jó eséllyel pályáznak a csoport második helyére, míg Honduras becsülettel helytállt nyitómérkőzésén.
HONDURAS-CHILE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Beausejour (35.)
90+3.: Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert Chile.
85.: Támadnia kellene Hondurasnak, de képtelen megközelíteni a chilei tizenhatost.
76.: Egy les miatt meg nem adott lesgól és folyamatos chilei támadás jellemezte az utolsó 15 percet, a hondurasi kapitány csatárok pályára küldésével igyekszik nyomást helyezni a chilei védelemre.
Reuters
Medel (pirosban) próbálja szerelni Álvarezt Fotó: Reuters
62.: A mérkőzés a szünet után is lüktet, nyoma sincs az idei vb-n látott bunkerfocinak, Chile megállás nélkül támad, Sánchez az imént óriási helyzetet hagyott ki.
46.: Elkezdődött a második játékrész.
45+1.: Vége az első félidőnek. A sokkal többet támadó Chile megérdemelten vezet, a láthatóan gyengébb képességű Honduras ellen. 
35.: GÓÓÓÓÓÓLLLL!!!! Vezet Chile, megérdemelten! Valdivia tálalt a jobbról tökéletesen felfutó Isla elé, aki az alapvonalig lefutva gurított középre, ahol kis szerencsével Beausejour a hálóba pofozta a labdát. 0-1

24.: A dél-amerikaiak mezőnyfölénye állandósult, egyszer-egyszer áttéved Honduras az ellenfél térfelére, de a veszély rendre az ő kapujuk előtt alakul ki.
10.: A chileiek sokkal többet kezdeményeznek, támadnak: egy lövésig és egy helyzetig jutottak el eddig. Honduras kontrákra rendezkedik be...
Reuters
Vidal (balra) és Guevara harca a labdáért Fotó: Reuters
1.: Elkezdődött a mérkőzés.
13:15: Hamarosan kezdődik a H csoport nyitómérkőzése, a Honduras-Chile összecsapás. Jó szórakozást kívánunk!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu