Megtérül a Galata nagy befektetése?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 13. 16:38
Története során hatodszor, 12 esztendő után először tagja a Galatasaray a legjobb nyolcnak az európai klubfutball első számú sorozatában. A török sajtóban eluralkodott a hurráoptimizmus, Didier Drogba és Wesley Sneijder még adta is a lovat az újságírók alá. Az isztambuliak euróban nagyjából 30 milliót különítettek el Drogbára és Sneijderre, a holland vételára máris visszajött a BL-ben.


Miközben korábbi klubja, a Chelsea nem áll messze a kieséstől az Európa-ligában, addig a Galatával BL-elődöntőért játszhat török csapatában a 34 éves ász Didier Drogba.

"Egy BL-sikerrel nem érem be – kezdte a CFC-vel 2012-ben aranyérmes elefántcsontparti. – A trófeának varázsereje van, ha már egyszer megérintetted, újra és újra meg akarod tenni. Most még messze vagyunk ettől, de mindent megtezünk e cél érdekében. Talán a PSG-vel játszanék a legszívesebben, már csak azért is mert tudom, hogy sok török él Párizsban. Óriási meccs lenne" - nyilatkozta Drogba a török sajtó képviselői előtt.

Sneijder is optimista, úgy látta, az első félidőben jobb játékot nyújtottak a Schalkénél Gelsenkirhcenben, aztán a másodikban elkövettek néhány elkerülhető hibát, de a küzdő szellemmel nem volt gond, ennek köszönhetően harcolták ki a továbbjutást.

Ünal Aysal, a Galata elnöke arra számít, hogy a BL-ben megtérül az a 30 milliós befektetés, amelyet a klub eszközölt a téli átigazolási piacon. Ezt még azután mondta, hogy nyélbe ütötték a két csúcsigazolást, Drogbát és Sneijder megszerzését. Olybá tűnik, nem a levegőbe beszélt Aysal, az isztambuliak hétmillióval lettek gazdagabbak azóta, hogy sikerrel vették a csoportkört, ez éppen Sneijder vételára. Itt nem állnának meg, tudják, hogy a végső győztes megüti a jackpotot, összesen közel 40 milliót gyűjt majd be a szezon folyamán, és akkor még a reklámbevételekről nem is beszéltünk.

A meccsel kapcsolatos legőrültebb sztori: néhány Galata-drukker kézzel kezdett ásni a Veltins Arena közelében, hogy bejuthasson a drótkerítés alatt. Nem is a meccsre, hanem az edzésre akartak besurranni hétfőn, de a fagyott talaj kifogott rajtuk. Hordt Heldt sportigazgató megerősítette, hogy a stewardok "kapcsolták le" őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Feltámadt és fordított a Galatasaray
Óriásit javítva első mérkőzésen mutatott játékán 3-2-es győzelemmel és 4-3-as összesítéssel lépett a legjobb 8 közé a Galatasaray a Schalke otthonában a Bajnokok Ligájában. A törökök az első félidőben hátrányból fordítva...
Tovább a teljes cikkhez »

SCHALKE-GALATA 2-3, ÖSSZEFOGLALÓ

Címkék: Galatasaray
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu