Megizzadt Brazília, de döntőbe jutott

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 26. 23:55
A házigazda Brazília jutott elsőként a 2013-as Konföderációs Kupa döntőjébe, miután kemény küzdelemben 2-1-re legyőzte Uruguay együttesét. A meccs negatív hőse Diego Forlán volt, aki büntetőt hibázott az összecsapás elején. A továbbjutás csak az utolsó percekben dőlt el Paulinho fejesgóljával, akkor, amikor már mindenki a hosszabbításra készült.


 

Kemény meccsen van túl a házigazda Brazília a Konföderációs Kupán, az elődöntőben ugyanis alaposan megizzadt Uruguay együttesével. Még negyed órát sem kellett várni az első kulcsmomentumra, amikor is a vendégek egy teljesen jogosan megítélt büntetőhöz jutottak.

A meglepetés aztán egészen másfél percig lógott a levegőben, de miután Júlio César egy remek vetődéssel kiszedte Diego Forlán nem túl acélos büntetőjét, elszállt a nagy lehetőség, és maradt a kemény harc.

Az uruguay-i védők az első negyven percben úgy eltüntették Neymart, hogy az árnyékát sem nagyon lehetett látni, aztán a támadó első villanásából gól lett. Igaz, nem ő szerezte, de ő dolgozta ki, a babérokat Fred aratta le, akinek még le is csúszott a lábáról a labda a kipattanónál - talán ezért talált utat a bal alső sarokba.

Lélektanilag jókor jött a vezetés, ennél jobb már csak az egyenlítő gól volt a második félidő harmadik percében, amikor Thiago Silva hibája után Edinson Cavani szerezte meg első gólját a tornán. Lecsapott egy elszórt labdára, és gondolkodás nélkül vágta a jobb alsó sarokba.

A meccs hátralévő részében zömmel Brazília nyomott, a végére azonban mindenki hosszabbításra számított, mert a Diego Lugano vezette uruguay-i védelem állta a sarat. A 86. percben mégis kisiskolás gólt kaptak, Neymar szögletét az érkező Paulinho úgy fejelte be, mintha edzésen gyakorolták volna.

Fernando Muslera jól védett a meccsen, de ennél a szituációnál borzalmasan jött ki a kapujából, a védők pedig akármennyire brusztoltak 93 percen át, senki nem mossa le róluk, hogy négy méterről hagyták fejelni az ellenfél egyik játékosát.

A Konföderációs Kupa első döntőse tehát a házigazda Brazília, ellenfele a holnapi Olaszország - Spanyolország mérkőzés győztese lesz.

2013-AS KONFÖDERÁCIÓS KUPA, BRAZÍLIA

1. ELŐDÖNTŐ:
BRAZÍLIA - URUGUAY 2-1 (1-0)
Belo Horizonte, Estádio Mineirao, V.: Enrique Osses (chilei)

BRAZÍLIA: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho, Luiz Gustavo - Hulk (Bernard 64.), Oscar (Hernanes 73.), Neymar (Dante 90+1.) - Fred Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
Cserék Jefferson, Cavalieri (kapusok), Filipe Luis, Dante, Réver, Jean, Fernando, Jádson, Hernanes, Lucas Moura, Bernard, Jo

URUGUAY: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - Á. González (Gargano 83.), Arevalo Ríos, C. Rodríguez - Cavani, Forlán, Suárez Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Cserék: Castillo, Silva (kapusok), Coates, Aguirregaray, Scotti, Á. Pereira, Eguren, Lodeiro, Ramírez, Fargano, Lodeiro, Pérez

Gólszerző: Fred (41.), Paulinho (86.) ill. Cavani (48.)
Sárga lap: David Luiz (13.), Luiz Gustavo (39.), Marcelo (75.) ill. Cavani (21.), Á. González (74.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+3. perc Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc Luiz Felipe Scolari leviszi Neymart, a védő Dantét hozza be a helyére. Nyom Uruguay a végén.

90. perc Három perc a hosszabbítás.

86. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Neymar végez el szögletet a bal oldalról, Fernando Muslera borzalmasan jön ki a kapujából, viszont Paulinho pontosan érkezik, és négy méterről a hálóba fejel. 2-1

84. perc Neymar bal oldali szöglete után a kiattanót Marcelo bombázza az égbe.

82. perc Diego Godín óriásit ment, Marcelo baloldali lapos beadására középen már jött volna Fred.

79. perc Edinson Cavani cselez a brazil tizenhatoson belül, becsapja Hernanest, majd tüzel, de Luiz Gustavóról szögletre pattan a labda. Majdnem a kapuba.

78. perc Thiago Silva szánja el magát lvésre nagyon távolról, de nincs az a kapu, amire ez veszélyes lenne.

74. perc Paulinho beadás pont beakadna a jobb felsőbe, Fernando Muslera leszedi.

72. perc Luiz Gustavo ereszt meg távolról egy lapos lövést, ez csemege Fernando Muslerának.

69. perc Neymar a tizenhatoson belül arcon lövi Diego Luganót, majd az ismétlést Fernando Muslera kezeibe passzolja.

67. perc Thiago Silva fejel majdnem öngólt, a labda centikkel száguld el a felső kapufa fölött.

63. perc Hulk ollóza a lelátóra Fred továbbfejelt labdáját.

58. perc Fernando Muslera vetődve védi Hulk szabadrúgását.

53. perc Fernando Muslera és Diego Lugano nem kommunikál valami jól, egymást zavarják. Örülhetnek, hogy megússzák kapott gól nélkül.

48. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! A felszabadítással szerencsétlenkedik a brazil védelem, majd Thiago Silva hibáját kihasználva Edinson Cavani csap le a labdára a kaputól 11 méterre, és laposan kilövi a hosszú sarkot. 1-1

46. perc A brazilok kezdik a második félidőt.

Szünet.

45+2. perc Vége az első félidőnek.

45. perc Két perc lesz a hosszabbítás.

43. perc Luis Suárez lő mellé. A csatár a földön marad.

41. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Neymar először villan meg a meccsen, egy előreívelt labdával két védő között kibújva azonnal gólhelyzetbe kerül, de a bátran kivetődő Fernando Muslera blokkolja a négyméteres pöccintését. A kipattanó azonban pont az érkező Fred elé kerül, aki öt méterről kapura lő, a labda lecsúszik a lábáról, de a visszaérő védők között becsorog a bal alsó sarokba. 1-0

37. perc Marcelo beadása elcsúszik Fred talpa alatt, és a mögötte érkező Diego Godín kivágja a lelátóra.

34. perc Veszélyes brazil támadás végén Diego Lugano tisztáz - szögletre.

28. perc Hulk rúgja fölé a labdát, miután Oscarral kényszerítőzik. Az uruguayi védők remekül tartják Neymart, akinek eddig még momentuma sem volt.

24. perc Cristian Rodríguez felhőfejes száll a kapu fölé.

20. perc Hulk beadása után megint csak Diego Lugano tisztáz.

15. perc A büntetőt Diego Forlán végzi el, a labdát balra lövi el laposan, a sarkot remekül érző Júlio César viszont egy gyors vetődéssel szögletre üti!!!

13. perc Tizenegyes! David Luiz egy szöglet után visszarántja Diego Luganót! A brazil védő sárga lapot kap, az ítélet teljesen jogos.

10. perc Az első tíz percben nagy a harc, nem bírnak egymással a csapatok.

6. perc Dani Alves íveli be a labdát jobbról, Diego Lugano egy merész vetődéssel fejeli ki Neymar öléből.

4. perc A meccs első szögletét Diego Forlán végzi el, elég gyenge.

1. perc Uruguay kezdi a mérkőzést.

20:30 A mai meccs előtt a pont 10 éve elhunyt, kameruni Marc-Vivien Foéra emlékezünk, aki a 2003-as Konföderációs Kupa elődöntőjén, Kolumbia ellen esett össze a pályán, és veszítette életét.

20:00 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! David Luiz combja rendbe jött, bekerült a brazil kezdőbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Neymart színészkedéssel vádolják
Megadta az alaphangot egy parázs mérkőzéshez az uruguayi válogatott hátvédje, Diego Lugano, aki a brazilok elleni Konföderációs Kupa-elődöntő előtt Neymart kritizálta. Szerinte műeséseivel rendszeresen átveri a bírókat....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Konföderációs Kupa 2013 – Brazília
Nyolc csapat részvételével rendezik meg a 2013-as Konföderációs Kupát Brazíliában június 15-30. között, a jövő nyári világbajnokság főpróbájaként. A mérkőzéseknek hat város hat stadionja ad otthont, a nyitó meccsnek...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu