Megegyeztek a Liverpool FC eladásáról!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 6. 09:43
A Liverpool vezetői megállapodtak a labdarúgóklub eladásáról a New England Sports Ventures nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa. A Vörösök vezetősége szembefordult a tulajdonos Tom Hicksszel és George Gillettel, akik nem adták áldásukat az üzletre, több pénzt szerettek volna látni az eladásból.


"A vezetőség úgy határozott, hogy a NESV ajánlatát fogadja el, mert ez felel meg leginkább azoknak a kritériumoknak, amelyeket előzetesen meghatározott. Az üzleti filozófiájuk a győzelemről szól, s ezt jól mutatja a bostoni baseballcsapat sikere. Hosszú hetek óta tárgyaltunk Bostonban, Londonban és Liverpoolban, nagyon elégedettek vagyunk a cég referenciáival és azzal a vízióval amit a Liverpool FC-vel kapcsolatban felvázoltak - tájékoztatott Martin Broughton elnök hivatalos közleményében.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes futballegyesület 237 millió fonttal tartozik legfőbb hitelezőjének, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg fizetési határidőként. A NESV a hírek szerint 300 millió fontot fizet a klubért, ez bőven elég a konszolidációhoz, de jelentősen elmarad a jelenlegi tulajdonosok várakozásaitól, akik össze is rúgták a port emiatt a Pool vezetőségével. Tom Hicks és George Gillett nem fogadták volna el az ajánlatot, a helyzet annyira elmérgesedett, hogy az utolsó pillanatban meg is próbálták leváltani az ügyvezető Christian Purslow-t és a kereskedelmi igazgató Ian Ayre-t. A bíróság dönti el, kinek van igaza, a jogi vita lezárulta és a Premier League engedélye kell ahhoz, hogy végbemenjen az eladás.

"Lekerül a vállunkról a hatalmas adósságteher, és ismét lehetőség lesz befektetni ebbe a klubba. Csak azért vagyok szomorú, mert a tulajdonosok mindent megtettek annak érdekében, hogy ne jöjjön létre az üzlet, így jogi úton kell kikényszerítenünk a tulajdonosváltást" - tette hozzá Broughton.

Tom Hicks és George Gillett 2007 februárjában vásárolták meg a Mersey-parti klubot csaknem 219 millió fontért. Akkor 44 millió fontos volt a Pool adósságállománya. Idén áprilisban aztán a Barclays Capital nevű céget bízták meg azzal, hogy találjon vevőt a jelentős adósságokkal küzdő klubnak, s a British Airways légitársaság vezetőjét, Broughtont nevezték ki elnöknek, így ő felügyelte az értékesítési folyamatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mi a baj a Liverpoollal? – szerinted?
A Liverpool ötven éve nem kezdett olyan gyengén a bajnokságban, mint most: a Vörösök hét mérkőzésükből egyetlen egyet nyertek meg, és a kiesőzónában vesztegelve várják az Everton elleni Mersey-parti derbit. Mi összeszedtük azt...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu