Mi a baj a Liverpoollal? – szerinted?

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 5. 17:35
A Liverpool ötven éve nem kezdett olyan gyengén a bajnokságban, mint most: a Vörösök hét mérkőzésükből egyetlen egyet nyertek meg, és a kiesőzónában vesztegelve várják az Everton elleni Mersey-parti derbit. Mi összeszedtük azt az öt okot, amelyről azt gondoljuk, hogy szerepet játszik a Pool mélyrepülésében. Külön-külön is megviselnek egy klubot, hát még egymásra rakódva!



GAZDÁTLANSÁG

A Liverpool amerikai társtulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett áprilisban áruba bocsátották a klubot, ám hiába érdeklődött több befektetői csoport is, senki sem kapkod a majd’ 300 millió fontos adóssággal küzdő klubért. A hitelező Royal Bank of Scotland türelmetlen, és ha zárós időn belül nem lát pénzt az Anfieldről, még ennél is sötétebb felhők gyülekezhetnek a kikötőváros egén. Mindezt csak tetézi, hogy a menedzsmentbe „betolt” Martin Broughton és Christian Purslow azzal a megbízatással látott munkához, hogy minél előbb szponzorokat hozzon a csapathoz, ám eddig csak kivette belőle a pénzt. Mi több, a klub több dolgozója arra panaszkodik, hogy abba is beleszólnak, ami nem tartozik a hatáskörükbe.

ROY HODGSON

Bár a menedzser dolgozott korábban sztárcsapatnál (Inter), ahol topjátékosokat trenírozott (Javier Zanetti, Roberto Baggio), az utóbbi időben elszokott az ilyen feladatoktól. A Fulhamnél közepes képességű labdarúgókból gyúrt Európa-liga-döntős együttest, Liverpoolban azonban világklasszikusokat kell(ene) kezelnie. A bennfentesek szerint ez semennyire sem sikerül neki, és sem Steven Gerrard, sem Fernando Torres nem eszik a tenyeréből. Márpedig ha ők ketten megmakacsolják magukat, akkor ki fogja tolni a Liverpool szekerét? 

A LIVERPOOL BAJNOKI SZEREPLÉSE A FUTÓ IDÉNYBEN:
1. forduló: Arsenal (otthon), 1-1, 2.: Manchester City (idegenben), 0-3, 3.: West Bromwich Albion (o), 1-0, 4.: Birmingham City (i), 0-0, 5.: Manchester United (i), 2-3, 6.: Sunderland (o), 2-2, 7.: Blackpool (o), 1-2

 

A PL-TABELLA LEGALSÓ TARTOMÁNYA:
...16. Birmingham City 7 1 4 2 7:10 -3 7
17. Everton FC 7 1 3 3 6:7 -1 6
18. Liverpool FC 7 1 3 3 7:11 -4 6
19. Wolverhampton Wanderers 7 1 2 4 7:12 -5 5
20. West Ham United 7 1 2 4 5:14 -9 5



ÖLTÖZŐI FESZÜLTSÉG

Valamelyest kapcsolódik az előző ponthoz, azaz az edzőkérdéshez. A játékosok azonban nemcsak Hodgsonért nem képesek küzdeni, de egymásért sem. Az öltözőben még Rafael Benítez edzősége alatt romlott meg a légkör, ami miatt Josszi Benajun, Albert Riera és Javier Mascherano is mindenképpen el akart igazolni, korábban pedig Robbie Keane unta meg a banánt. Hodgson egy mentálisan borzasztó állapotban lévő csapathoz érkezett meg, és bár a maga módján megpróbált úrrá lenni rajta, csak ötletelésig jutott. Akik rendszeres vendégek a Liverpool edzőközpontjában, azt állítják, ez teljes mértékben leszűrhető az tréningekből. A tekintetek nem tiszták, és alighanem csak zavarosabbak lettek a Blackpool elleni hazai zakótól, vagy ha a Premier League tabellájára pillantanak. Nem mintha az Európa-ligában túlontúl meggyőzően futballoznának, de az még az elviselhető kategóriába tartozik.


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki vagy mi az első számú felelős a Liverpool hanyatlásáért?
A tulajdonosok, illetve a hiányuk 46.5%
 
Roy Hodgosn 11.9%
 
Öltözői feszültség 17.8%
 
Játékosvándorlás 22.2%
 
Szurkolók 1.6%
 

JÁTÉKOSVÁNDORLÁS

Gerrardot és Torrest sikerült (időlegesen?) az Anfielden tartani, ám a Riera, Benajun, Mascherano hármas távozása nincs csapat, amelyet ne viselt volna meg. Utolsó liverpooli heteikben, hónapjaikban ráadásul a hírek szerint méla undorral az arcukon végezték a közös munkát, és alig várták, hogy leléceljenek. Javier Mascherano odáig merészkedett, hogy pályára sem volt hajlandó lépni utolsó angliai mérkőzései egyikén, mondván, már csak napok kérdése, hogy aláírjon a Barcelonához. Egy profi futballistától ez tűrhetetlen viselkedés, de az argentin ezt is megengedte magának. Ami a „bevételi” oldalt illeti, Joe Cole és Christian Poulsen akkora csalódás eddig, hogy azt nehéz szavakba önteni, ez idáig egyedül Raul Meireles igazolta, hogy érdemes volt tízmillió fontot áldozni rá.


SZURKOLÓK

A világ egyik, ha nem a legjobb és legkitartóbb szurkolói állnak a Liverpool mögött, de most ők is kihátrálni látszanak mögüle. A sikertelenség és a tulajdonosi huzavona megviselte az idegeiket, a mérkőzéseken sem a saját csapatuk biztatásával vannak elfoglalva. Az ősellenség Manchester United drukkereivel is összefogtak, hogy tüntessenek az amerikai nagytőke ellen – ez a korábban elképzelhetetlen egymásra találás nagyon sok mindenről árulkodik. A scouserek nem tudják elfogadni, hogy egy olyan patinás együttes, mint a Liverpool, a kiesőzónában szenvedjen. Ezúton megnyugtatjuk őket, a hiba aligha bennük van.

Reuters
A scouserek nem a játékkal foglalkoznak - már ha van egyáltalán... Fotó: Reuters

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu