Matthäus megmondta a tutit – majdnem

Szerző: SHLétrehozva: 2012. június 26. 20:12
Lothar Matthäus az Európa-bajnokság előtt a kontinensviadal valamennyi mérkőzésére tippelt a SportHirado.hu-nak és a Gentleman magazinnak, most megnézzük, eddig mennyire jöttek be a jóslatai. Az elődöntő párosítását majdnem telibe találta, de a hollandok az ő baját is ellátták.


 

Annyira nem aprózzuk el, hogy a csoportkör találkozóin is egyenként végigmenjünk, de az egyenes kieséses szakaszt végigfutva azokra is kitérünk.

Negyeddöntő

Lengyelország-Hollandia 1-2

A társházigazdákat az A-csoport élére várta – már csak lengyel élettársa miatt is –, de hatalmasat kellett csalódnia. Négyesükből még csak tovább sem jutottak, szégyenszemre két ponttal kiestek, pedig a sorsolás nekik kedvezett. Ha Lengyelország produkciója csalódásként értékelhető, mit mondjunk a hollandokra?! Pont nélkül kullogtak haza, állítólag a borzasztó öltözői hangulat és egymás marása vezetett a tragikus véghez. A 2010-es vb döntősének kudarca Matthäust is alaposan meglephette.

Németország-Oroszország 2-0

Ahogy a lengyelek, úgy az oroszok sem élték túl a csoportkört, de itt legalább az egyik csapatot eltalálta a korábbi magyar szövetségi kapitány. Bárki is jött ellenfélnek, a Nationalelfnek kötelező győznie, leszámítva a címvédő spanyolokat – de erre térjünk vissza később.

Spanyolország-Franciaország 3-1

Végre egy meccs, aminél nem nyúlt mellé! Igaz, ember nincs, aki szerint nem Spanyolország nyeri a csoportot, és aki úgy véli, a franciák biztosan nem jutnak el a negyeddöntőig, de akkor is! A kétgólos különbség szintén stimmel, azzal a különbséggel, hogy a Les Bleus a kaput sem találta el a „való életben”, nemhogy gólt szerzett volna.

Anglia-Olaszország 1-1 - büntetőkkel Olaszország

A párosítás stimmel, és az is, hogy az olaszok mentek tovább büntetőkkel. Az már részletkérdés, hogy gól nem született Kijevben, de hibázni emberi dolog. És hogy mivel indokolt Lothar? „Egészen egyértelmű döntetlen. Utána tizenegyesek következnek és azt az olaszok nyerik meg, mert az angolok nem tudnak büntetőket rúgni.” És még mondja valaki, hogy LM nem médium!

Elődöntő

Hollandia-Spanyolország 0-1

Már az imént kitárgyaltuk, hogy a hollandok szégyelljék magukat ilyen Eb-szereplés után, ám hogy a portugálok mennyire tudják megnehezíteni a Furia Roja dolgát, arra rövidesen választ kapunk.

Németország-Olaszország 2-2 - büntetőkkel Németország

Ilyen meccset viszont ténylegesen rendeznek, úgyhogy lássuk, mit vár Matthäus a meccstől: „Hihetetlenül izgalmas mérkőzés után mi jutunk a döntőbe. A rendes játékidő után 1-1 lesz, 120 perc után 2-2, aztán a büntetőket mi nyerjük, mert az idegeink sokkal jobbak, mint az olaszoké: 1-1, hosszabbítás után 2-2, büntetőkkel Németország”. Ha igaza lesz, egy korsó Borsodira mindenképp a vendégünk.

Döntő

Spanyolország-Németország 2-1

Lothar hisz a papírformában, azaz abban, hogy a két legjobb csapat játssza az aranymeccset. Boldog viszont nem lesz utána. „A döntőt újra a spanyolok nyerik, újra veszítünk, akárcsak 2008-ban”. Hatalmas mázlija (neki és a német drukkereknek ebben az esetben), hogy tévedett már ennél nagyobbat is.



Címkék: lothar_matthaus
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu