Maradona maffiának nevezte a FIFA-t

Szerző: MTILétrehozva: 2014. június 28. 13:07
Súlyos kritikákat fogalmazott meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) szemben Diego Maradona, amiért a szervezet példátlanul szigorú eltiltással sújtotta az uruguayi Luis Suárezt a brazíliai világbajnokságon.


"Mit gondolnak, kicsodák ők? Miért nem küldik mindjárt Guantánamóra?" - mondta felháborodva a venezuelai televíziónak adott interjúban a válogatottal játékosként 1986-ban világbajnok Maradona, aki azt is megkérdezte: Megölt valakit Suárez, hogy ilyen súlyos büntetést kapott?

Hozzátette, szerinte ez egy nagyon sportszerűtlen döntés, a FIFA-t pedig maffiának nevezte.

Luis Suárez az olaszok elleni csoportmérkőzés 80. percében beleharapott Giorgio Chiellinibe, de a pályán megúszta az esetet, ugyanakkor a FIFA kilenc válogatott mérkőzésre, illetve négy hónapig minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta tettéért, mellékbüntetésként pedig 100 ezer svájci frankos bírságot is kapott. Uruguay válogatottja szombaton Kolumbiával találkozik a nyolcaddöntőben.

"KEZELÉSRE SZORUL SUÁREZ"
A FIFA csütörtökön kilenc mérkőzésre és a futballal kapcsolatos tevékenységektől négy hónapra tiltotta el a 27 éves támadót, aki az olaszok elleni 1-0-ra megnyert csoportmeccsen megharapta Chiellini vállát. Suárez csütörtökön már haza is utazott a vb-ről, Montevideóban közel ezer szurkoló várta.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára pénteken Rio de Janeiróban azt nyilatkozta, Suáreznek pályafutása során ez volt a harmadik ilyen esete, ez pedig elfogadhatatlan. "Azt hiszem, meg kellene találnia a módját, hogyan állíthatná le magát, talán kezelésekre kellene járnia" - mondta a francia sportvezető.

A FIFPro hasonló álláspontot fogalmazott meg, de más megközelítésből, s bírálta a FIFA-t a Suárezre kiszabott büntetés miatt. "Ez a szankció megsérti a játékos munkához való jogát, ugyanakkor nem ajánlja fel annak a kezelésnek a lehetőségét, amelyre a futballistának szüksége lenne" - közölte a FIFPro.

A kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. A Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott. Az uruguayi szövetség fellebbezett az ítélet ellen. Uruguay Kolumbiával játszik szombaton a vb nyolcaddöntőjében.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu