Már Blatter is gólbíró-rendszert akar

Létrehozva: 2012. június 20. 17:00
Újabb nagy futballtorna, újabb súlyos bírói tévedés. Az ukránok meg nem adott gólja - amelyet egyébként lesállás előzött meg, és amely sajnos magyar játékvezetői hármas közreműködése mellett történt - alaposan felborzolta a kedélyeket. Mostmár a FIFA-elnök Sepp Blatter szerint is elkerülhetetlen valamilyen technológia alkalmazása a fontosabb meccseken.


"A gólbíró rendszer nevezetése a keddi összecsapás után nem egy lehetőség, hanem szükséges lépés."

Az optikai felismerésen alapuló Hawk-Eye rendszert - amelyet a teniszben és a krikettben is alkalmaznak - májusban már tesztelték az angol-belgán (kísérleti jelleggel, a bíró még nem vehette igénybe a segítséget), a labda helyzetének azonosításához mágneses mezőt használó GoalRef elnevezésű technológiát pedig a dán liga két meccsén próbálták ki. Július 5-e fontos nap lehet a labdarúgás történetében, ekkor dönt a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) arról, hogy legyen-e gólbíró-rendszer, és ha igen, akkor a FIFA által elfogadott két lehetőség közül melyiknek engedélyezzék a bevezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai nem vezet többet az Eb-n
A keddi angol-ukrán csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: joseph_blatter
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu