Manuel Neuer nem tud gólt kapni

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 19. 19:53
Hétszáznegyvennyolc perce nem kapott gólt Manuel Neuer a Bayern Münchenben, érdemeit csak növeli, hogy legutóbb korábbi csapata, a Schalke otthonában bizonyított, ahol a gyűlöletáradat ellenére megőrizte hálóját a góltól. Ezzel kivívta a Császár, a játékosként és edzőként is világbajnok Franz Beckenbauer elismerését is.


Neuer nem jár messze Timo Hildebrand 884 perces Bundesliga-csúcsától, igaz, ha kizárólag a bajnokikat nézzük, akkor még "csak" az 500 percet közelíti (két BL-selejtezőn és egy BL-csoportmeccsen is lehúzta a rólót a szezonban).

A Schalke drukkerei számtalan transzparenssel és rigmussal készültek a meccsre, lejúdásozták és személyiségnélküli marionettbábunak kiáltották ki - hogy csak a nyomdafestéket tűrő kifejezéseket említsük -  a sztárt, aki a nyáron váltott a rekordbajnokhoz 22 millió euróért, és most debütált ellenfélként a Veltins-Arenában. A kapus igyekezett nem venni tudomást a zavaró tényezőkről, ami tökéletesen sikerült is neki.

„Tudtam, mire számítsak. Nyilvánvaló, hogy nem örül az ember az ilyesminek (kórusban szidalmazták, a szerk.), de ha az embert nem érinti váratlanul, akkor fel tud készülni rá. Egyik fülemen be, másikon ki..."

„Manuel Neuer rélépett arra az útra, amely affelé vezet, hogy ő legyen a világ legjobb kapusa. Lebilincselő egyéniség. Ahogy tartotta a frontot, az nem akármilyen emberi nagyságról tesz tanúbizonyságot. Csak azt tudom mondani, le a kalappal" - nyilatkozta a kapusról a "Kaiser".

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Neuer lenullázta a korábbi csapatát!
Manuel Neuer a Bayern kapusaként hazatér oda, ahol 2006 és 2011 között szerepelt, majd boldogan távozhatott Gelsenkirchenből, miután a rekordbajnok simán legyőzte korábbi csapatát, a Schalkét, és még csak gólt sem kapott. A...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu