Manchester vagy London a PL fővárosa?

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 26. 18:05
Két rangadó uralja a hétvégét a Premier League-ben, hiszen a manchesteri sztárcsapatokra egyaránt kemény észak-londoni ellenfél vár. Az eddig rendkívül meggyőző Manchester United ellen bizonyíthatja az Arsenal, hogy a szerdai BL-kvalifikációja után lassan kezdi összeszedni magát, míg a Tottenham a City ellen feledtetheti a félresikerült szezonrajtot. A Chelsea újoncot fogad, a Liverpool Bogdán Ádámékat látja vendégül.


 

A PREMIER LEAGUE 3. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
Szombat  
Aston Villa-Wolverhampton 13:05 óra
Wigan-Queens Park Rangers 13:30
Blackburn-Everton 16:00
Chelsea-Norwich 16:00
Swansea-Sunderland 16:00
Liverpool-Bolton 18:30
Vasárnap  
Newcastle-Fulham 14:00
Tottenham-Manchester City 14:30
West Brom-Stoke 16:00
Manchester United-Arsenal 17:00

 

CHELSEA-NORWICH CITY, szombat 16 óra

Döcögősen indult az új szezon a Chelsea számára, amely a Stoke-ban elért 0-0-s döntetlen után csak nagy nehezen tudta megverni a West Bromwich-ot a múlt hétvégén a Stamford Bridge-en. Persze a győzelem az győzelem, ráadásul az első André Villas-Boas számára, ami létfontosságú volt a Kékek számára. Ezek után örülhetnek, hogy nem úgy jártak, mint az Arsenal, amely bombaerős sorsolást kapott augusztusra, hiszen az újonc Norwich lesz a következő ellenfél. Bár nem becsülhetik le két forduló után veretlen riválisukat, az azért csak szemet szúr, hogy a hét közepén 4-0-ra kaptak ki a harmadosztályú MK Donstól a Ligakupában. A londoniak új szerzeménye, Juan Mata várhatóan a padra leülhet, ám a combjával küszködő David Luíz számára túl korán jön a szombat. A kapuban a sérült Petr Cech helyett ismét Hilário áll majd. A másik oldalon az eltiltott védő, Leon Barnett visszatér, viszont Daniel Ayala térdével nyolc hétre kidőlt. A Norwich egyike annak a három klubnak, amely a Premier League-ben pozitív mérleggel rendelkezik a Chelsea ellen, nyolc meccsből négyet nyert meg, míg a fővárosiak csak hármat. Hogy tartja-e magát a múlt, vagy esetleg nagyon beleszaladnak a késbe a Kanárik a hazai pályán február 6-a óta veretlen Kékek otthonában, szombaton 16 órától kiderül!

A Chelsea várható kezdőcsapata: Hilário - Ivanovics, Alex, Terry, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Anelka, Torres, Malouda

 

LIVERPOOL-BOLTON, szombat 18:30 óra

A Vörösök 2006 szeptembere óta nem hullajtottak pontot a Wanderers ellen, miközben 23 gólt hintettek, szemben a négy kapottal. A nagyszerű sorozat folytatódhat, hiszen a Liverpool múlt héten az Arsenal vendégeként ért el bravúrgyőzelmet, és javította ki a Sunderland elleni botlást. A Boltonnál éppen fordított a helyzet: 4-0-s siker a QPR otthonában, majd 3-2-es hazai vereség a Manchester Citytől. Utóbbi eredményben Jussi Jääskeläinen is benne volt, ennek ellenére kevés az esély arra, hogy Bogdán Ádám állhat szombaton a kapufák közé. A Poolnál a sérülések adnak okot az aggodalomra, Steven Gerrard és Glen Johnson után Raul Meireles dőlt ki. A portugál két-három hét alatt helyrerázódik, addig viszont nélküle kell kifundálnia a győztes csapat összetételét Kenny Dalglishnak. A hazaiak csatársora mindenesetre ütős, a Luis Suárez, Andy Carroll páros a boltoninál erősebb hátsó sort is képes szétzúzni. A vendégek ráadásul még augusztusban gyengülhetnek hátul, Gary Cahill könnyen elképzelhető, hogy jövő héten az Arsenalhoz távozik.

A Liverpool várható kezdőcsapata: Reina – Kelly, Carragher, Agger, J. Enrique – Kuyt, Lucas, Adam, Downing – Suarez, Carroll.

 

TOTTENHAM-MANCHESTER CITY, vasárnap 14:30

A Manchester United elleni 3-0-s zakó után rögtön a másik bombaerős gyárvárosi gárda, a City következik a Tottenham számára - ezt hívják úgy, hogy kemény szezonrajt! Az egyik nagy debütálás elmarad, ugyanis a frissen a londoniakhoz érkezett Emmanuel Adebayor kölcsönszerződése miatt nem léphet pályára anyaegyesülete ellen. Várhatóan ott lesz viszont a White Hart Lane-en az exarsenalos Samir Nasri, aki kellemes fejfájást okozhat Roberto Mancini számára, az olasz menedzser ugyanis Nigel de Jongot leszámítva teljes keretből válogathat. A Spursnél Luka Modric átigazolási mizériája ellenére Harry Redknapp ígérete szerint játszik majd, míg a betegeskedő Kyle Walker, Jermaine Jenas duóra is jó eséllyel számíthat a tréner. Szó mi szó, az első két bajnoki után úgy tűnik, összeállt a City gépezete, két meggyőző sikerrel a háta mögött valóban bajnokesélyesnek tűnik, eddig leginkább David Silva helyenként megbabonázó játéka és a nagy nehezen beilleszkedett Edin Dzeko szárnyalása feltűnő. Látva a Tottenham szenvedését hétfőn, nehéz lenne azt mondani, hogy nem az újgazdag vendégek a találkozó esélyesei, ha győznének, 1978 óta először zsinórban hét győzelmet jegyeznének az élvonalban. Két statisztika viszont mindenképp a fővárosiak mellett szól, az Arsenalt leszámítva ők verték meg legtöbbször a Kékeket a PL-ben, 19-szer, illetve az előző idényben a Manchester United után nekik volt a legjobb hazai mérlegük, 19 találkozón csak egy vereséggel. Rangadó lesz ez a javából, méltó párja a később kezdődő Arsenal-Man. United csúcsmérkőzésnek.

A Tottenham várható kezdőcsapata: Friedel - Corluka, Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto - Lennon, Modric, Kranjcar, Bale - Van der Vaart, Defoe.

A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Clichy - Barry, Y. Touré, Milner, Silva - Agüero, Dzeko

 

MANCHESTER UNITED-ARSENAL, vasárnap 17 óra

Néhány napja még toronymagas esélyes volt a United, amely két győzelemmel rajtolt, és a friss igazolások (egyelőre David De Geát leszámítva) valósággal berobbantak az együttesbe. A csapat formájában nem is állt be változás, az Arsenalnál ugyanakkor igen: a Newcastle és a Liverpool elleni csalódást némileg feledtette a hétközi Bajnokok Ligája-továbbjutás, és az udinei mérkőzésen a játékban is felfedezhetők voltak pozitív jelek. Az, hogy az Ágyúsok sorozatban 14. alkalommal jutottak fel a BL-főtáblára, jókora lökést adhat egy ilyen fontos mérkőzés előtt, még ha Jack Wilshere és Abou Diaby sérült, Alex Song és Gervinho eltiltott, a távozott Cesc Fabregas és Samir Nasri helyére pedig – még – nem érkezett új labdarúgó. Az MU-nál inkább kellemes problémákon agyalhat Sir Alex Ferguson, Javier Hernández ugyanis bár felépült, a remeklő Danny Welbeck a csapatban ragadt hétfőn a Tottenham ellen – mi több, gólt is szerzett. A Ferdinand, Vidics párosból előbbi játszhat, a fiatalok közül Chris Smalling és Phil Jones várhatóan kezd a hátsó alakzatban. Az Arsenal védelme már hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább a kapusposzton nincs kérdés: Wojciech Szczesny Udinében sokadszorra bizonyította, hosszú időre biztos pont lehet leghátul.

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea – Smalling, Ferdinand, Jones, Evra – Nani, Cleverley, Anderson, Young – Rooney, Welbeck.

Arsenal: Szczesny – Sagna, Vermaelen, Koscielny, Jenkinson – Ramsey, Djourou, Rosicky – Walcott, Arsavin, Van Persie.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1. Manchester City 2 2 0 0 7:2 5 6
2. Manchester United 2 2 0 0 5:1 4 6
3. Wolverhampton Wanderers 2 2 0 0 4:1 3 6
4. Aston Villa 2 1 1 0 3:1 2 4
  Liverpool FC 2 1 1 0 3:1 2 4
6. Chelsea FC 2 1 1 0 2:1 1 4
7. Newcastle United 2 1 1 0 1:0 1 4
8. Bolton Wanderers 2 1 0 1 6:3 3 3
9. Queens Park Rangers 2 1 0 1 1:4 -3 3
10. Norwich City 2 0 2 0 2:2 0 2
11. Stoke City 2 0 2 0 1:1 0 2
  Wigan Athletic 2 0 2 0 1:1 0 2
13. Sunderland AFC 2 0 1 1 1:2 -1 1
14. Arsenal FC 2 0 1 1 0:2 -2 1
  Fulham FC 2 0 1 1 0:2 -2 1
16. Swansea City 2 0 1 1 0:4 -4 1
17. Everton FC 1 0 0 1 0:1 -1 0
18. West Bromwich Albion 2 0 0 2 2:4 -2 0
19. Blackburn Rovers 2 0 0 2 2:5 -3 0
20. Tottenham Hotspur 1 0 0 1 0:3 -3 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu