Magyar lett a Vidi csatárásza

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 28. 14:47
Letette az állampolgári esküt Nikolics Nemanja, a Videoton 23 esztendős csatára - írja a vidi.hu. Egy hosszúra nyúlt procedúra végére került pont péntek délelőtt a székesfehérvári Hiemer-ház Moskovszky termében. Mindez azt is jelenti, hogy a rendkívül gólerős támadó akár magyar válogatott is lehet a közeljövőben.


"Tudjuk róla, hogy ismeri ezt az országot, bírja a nyelvet és szolgálja is a hazát, hiszen a Videoton futballistájaként nagy tettre készül az idén - mondta Nemanja Nikolicsról Cser-Palkovics András, polgármester azon a reggeli ceremónián, amelyen a játékos letette az állampolgársági esküt és átvette a köztársasági elnök és az igazságügy-miniszter kézjegyével ellátott honosítási okiratot a székesfehérvári Hiemer-ház Moskovszky termében.

"Tudtam, hogy nem könnyű megkapni a magyar állampolgárságot, de bíztam benne, hogy édesanyám okán, aki magyar, hamarabb lezárul az ügy - nyilatkozta a honlapnak a most már boldog és megkönnyebbült futballista. - Nem így történt, de utólag ennek már nincs jelentősége, a lényeg, hogy a kezemben van a honosítási okirat. Köszönet jár a szüleimnek is, akik rengeteget segítettek, hiszen számos dokumentumot be kellett nyújtsak a kérelem beadását követően. Boldog vagyok, hogy elérkezett ez a nap!"

A labdarúgó nem mondott le szerb útleveléről sem, hiszen a kettős állampolgárságot választotta. Mindez a foci nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy mától akár a magyar válogatottba is kaphat meghívót Egervári Sándor, szövetségi kapitánytól.

"Keményen dolgozok azért, hogy jó formában legyek, sok gólt rúgjak és ha kell, természetesen szívesen állok a kapitány rendelkezésére- tette hozzá mindehhez Nikolics.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu