Magyar kupacsúcs a Honvéd 9-0-ja

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 12. 11:59
Magyar kupacsapat, az 1955 óta írandó kupatörténelemben még soha nem aratott kilencgólos győzelmet - írja az mlsz.hu a Honvéd 9-0-s sikere után, amelyet a montenegrói Cselik Niksics ellen ért el az El-selejtező első fordulójának csütörtök esti visszavágóján a Bozsik Stadionban (összesítésben 13-1).


Szerzett már a kispesti klub is több gólt (a későbbi olimpiai ezüstérmes csatár, a még későbbi kiváló gyúró, Tóth Kálmán öt góljának is köszönhetően 1965-ben 10-2-re nyert a finn Reipas ellen), de ez az első kilencgólos különbségű győzelem.

Elvétve, de azért találunk beszámolókat a mostanihoz hasonló magyar gólfesztiválokról a krónikáskönyvekben: 1998-ben az MTK hét gólt lőtt a feröeri Gotunak, egy hónappal korábban a Fradi nyolcat az FC Andorrának, 1968-ban az Újpesti Dózsa kilencet a görög Arisz Szalonikinek, de utóbbi is kapott gólt, a kilencgólos különbség sehol nem volt meg. Most igen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mancinit 9 góllal nyűgözte le a Honvéd!
Roberto Mancini a lelátón tapsolva volt szemtanúja annak, hogy a Bp. Honvéd 9-0-ra legyőzi a montenegrói Cselik Niksicset, és 13-1-es összesítéssel továbbjut az Európa-liga első selejtezőköréből. ...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Bp. Honvéd
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu