Magyar gól és bánat a kupadöntőben

Létrehozva: 2011. november 7. 17:25
Magyar játékosnak ritkán van alkalma külhonban kupadöntőt játszani - pláne, azon gólt szerezni. Korcsmár Zsoltnak, a Brann Bergen védőjének mind a kettő megadatott a hétvégén, ugyanakkor üröm a dupla örömben, hogy a gólja összeségében nem sokat ért, mondhatni, semmit, miután a nem igazán jó ismerősünk, az Aalesund 2-1-es győzelmével története során másodszor hódította el a Norvég Kupát.Korcsmár nem tudott revánsot venni az az Európa-liga-selejtezőben a Ferencvárost kiejtő Aalesundon a Norvég Kupa hétvégi döntőjében. A négyszeres válogatott védőn persze semmi sem múlott, a jelentések szerint csapata egyik legjobbja volt, más kérdés, hogy a Brann nem volt valami jó - nem is kerülhette el a sorsát, kupán vágták: 2-1 - nem ide...

Korcsmárnak legfeljebb annyi öröme lehetett, hogy ő szerezte csapata gólját: a 21. percben egy jobboldali szöglet után hat méterről fejelt a jobb felső sarokba, ezzel 1-1-re módosította az állást, ugyanakkor még az első félidőben jött az újabb, mindent eldöntő Aalesund-gól.

NORVÉG KUPA-DÖNTŐKorcsmár 2010 júliusában vette észak felé az irányt, eleinte kölcsönben került a 103 éves bergeni klubhoz, amely később végleg megszerezte az Újpesttől. A 22 éves játékos ma már alapember, a csapat megbecsült tagja, és bár a szeretet és a szimpátia kölcsönös, nem titkolja, hogy nagyon szívesen kipróbálná magát egy, a norvégnál nívósabb bajnokságban...

A védőt még 2013-ig szerződés köti a Brannhoz, de nem biztos, hogy addig Norvégiában marad. Sőt... Statisztikai mutatói alapján primőr áru lehet az piacon, hiszen a norvég ligában jelenleg negyedik Brann szezonbeli 28 bajnokijából 26-on játszott, valamennyiszer kezdőként, mindössze csak kétszer cserélték le. A bizalmat három góllal hálálta meg!

A válogatottban augusztus 10-én, az Izland elleni barátságos meccsen debütált, később még három Eb-selejtezőn szerepelt, a svédek legyőzéséhez értett, jó játékkal járult hozzá.

KORCSMÁR ZSOLT ÉVE

  mérkőzések gól gólpassz sárga lap le-/becserélve játékperc
Válogatott, Eb-selejtező 3 - - - 1-szer lecserélve 248
Tippeligaen 26 3 - 3 2-szer lecserélve 2320
Címkék: korcsmar_zsolt
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu