Magyar, de a norvégoknak drukkol

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 14. 18:33
Kovács Péter tízszeres magyar válogatott csatár, gólt is szerzett a nemzeti együttesben, szerda este mégis Norvégiának szurkol a két együttes felkészülési meccsén. Azzal egy ideje már amúgy sem számol, hogy behívják a magyar keretbe.


 

Kovács Péter – egy rövid belgiumi kitérőt leszámítva – 2002 óta futballozik Norvégiában, így számára nem is kérdéses, melyik együttesnek szorít szerda este a Puskás-stadionban.

„A norvég focit közelebbről figyelem, nemsokára a norvég állampolgárságot is megkapom. A norvég csapat most nagyon támadó felfogású, és rengeteg a fiatal a keretben. Bízom benne, hogy csapattársam, Anders Konradsen is pályára lép. Remélem, Norvégia fog nyerni” – fogalmazott a norvég TV 2-nek.

A Strömsgodset támadójának idestova hét éve nem postázott meghívott az aktuális magyar kapitány, de már amúgy sem reménykedik ilyesmiben.

„Legutóbb 2005-bn hívtak be. Tudom, hogy 2009-ben megnéztek, amikor az Odd Grenland játékosaként a Rosenborg ellen szerepeltem, de azóta nem hallottam a válogatott felől.”

„Harmincnégy éves vagyok, és 30 éven felüli játékosokat csak elvétve hív be a magyar kapitány, könnyű megjósolni, hogy eljutok-e 12 vagy 15 válogatottságig. Szinte semmi sansz rá” – árulta el, majd hozzátette: azért képben van a magyar futballal kapcsolatban.

„Rengeteg a légiós a válogatottban, közülük talán Szalai Ádám emelkedik ki, aki a Bundesligában, a Mainzban futballozik. Emellett van egy remek balszélsőjük, Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkvából. Ők ketten a legnevesebbek.”

Kovács elmondta, a válogatott sokat lépett előre az elmúlt időszakban, és kiemelkedő eredményekkel is büszkélkedhet, ilyen a törökök októberi legyőzése világbajnoki selejtezőn. „A csoportban szerepel ugyanakkor Hollandia és Románia is, nem lesz könnyű feladat kijutni a vb-re, de nem reménytelen a helyzet” – fogalmazott.


Az SH szinte napra pontosan négy éve készített interjút a csatárral

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kovács Péter és barátnője is gólkirály
INTERJÚ. A tízszeres magyar válogatott labdarúgó, Kovács Péter mesés szezont zárt Norvégiában november elején, 22 góljával feljutáshoz segítette klubját, az Odd Grenlandot a másodosztályból. Öt perc kivételével az egész idényben...
Tovább a teljes cikkhez »


Címkék: Kovács Péter
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu