Magyar-brazil az U20-as foci-vb-n!

Létrehozva: 2015. február 10. 08:56
Magyar idő szerint kedden kora reggel az új-zélandi Aucklandben kisorsolták a május 30-án kezdődő U20-as világbajnokság csoportjait. A mieink az E csoportba kerültek Brazíliával, Észak-Koreával és az afrikai selejtező győztesével együtt.


Már a sorsolás előtt tudni lehetett, hogy a Szalai László vezette U20-as válogatott nem kaphat európai ellenfelet a csoportkörben, a FIFA ugyanis úgy alakította sorsolási rendszerét, hogy azonos kontinensbeli együttesek nem találkozhattak egymással az egyenes kieséses szakasz előtt.

A sorsolás előtt a 24 válogatottból 20 volt ismert, miután Afrikában csak márciusban játsszák le a kontinentális korosztályos torna döntőjét. A magyar válogatott a negyedik kalapban kapott helyet Fidzsi-szigetekkel és négy európai együttessel együtt, és végül utolsóként húzták ki, ami azt jelentette, hogy az E csoportba kerültünk Brazília, Észak-Korea és az Afrikából érkező legjobb válogatott mellé.

A brazilok a negyedik helyen végeztek januárban a dél-amerikai U20-as kontinenstornán, míg Észak-Korea tavaly a második lett az U19-es ázsiai korosztályos kontinenstornán, az elődöntőben 5-0-ra legyőzve azt az üzbég válogatottat, amely tavaly nyáron felkészülési mérkőzésen nyerni tudott Telkiben a mieink U19-es együttese ellen. Az afrikai kontinenstorna március 22-én zárul, akkor derül ki, mely csapat kerül a magyar válogatott csoportjába.

- Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak, és úgy érzem, mi a lehető legnehezebb csoportba kerültünk - mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Szalai László. - Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz a tornán. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni ebben a csoportban.

A magyar válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit, elsőként június elsején, magyar idő szerint reggel 6 órakor Észak-Korea ellen, majd három nappal később, magyar idő szerint 9 órakor Brazíliával, végül június 7-én, 7 órakor Afrika bajnokával.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport:
Új-Zéland
Ukrajna
Egyesült Államok
Myanmar

B csoport:
Argentína
Panama
Afrika 3
Ausztria

C csoport:
Katar
Kolumbia
Portugália
Afrika 4

D csoport:
Mexikó
Afrika 2
Uruguay
Szerbia

E csoport:
Afrika 1
Brazília
Észak-Korea
Magyarország

F csoport:
Németország
Fiji
Üzbegisztán
Honduras

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu