Magyar-bolgár: rutintalan az ellenfél

Létrehozva: 2012. február 29. 10:53
Bulgária válogatottja eddig hét vb-n és két Európa-bajnokságon vett részt. Ez a múlt, a jelen viszont más, hiszen mint azt Ljuboszlav Penev szövetségi kapitány is elmondta, csapata egyelőre rutintalan, hiszen egyetlen játékos szerepel harminc fölötti válogatottsági számmal. A mérkőzést 18 órától rendezik Győrben.




Ljuboszlav Penev szövetségi kapitány első mérkőzésén ül a válogatott kispadján, és máris tudott meglepetéssel szolgálni, a keretben ugyanis nem szerepel a három legrutinosabb, és legmagasabban jegyzett bolgár játékos: Dimitar Berbatov, Martin Petrov és a 105-szörös válogatott Sztilian Petrov.

Ők mindhárman az angol élvonalban szerepelnek, s bár nem tartoznak a fiatal generáció tagjai közé - írja az mlsz.hu, rutinjuk nagy hasznára válhatott volna az együttesnek. Kimaradt a 26-szoros válogatott Alekszandar Tuncsev (Leicester City), valamint az ötvenszeres válogatott Csavdar Jankov (Rostov) is.

Távollétükben a 26 éves, 36-szoros válogatott Valeri Bozsinov a legrutinosabb tagja a csapatnak. A támadó a portugál Sporting játékosa, de jelenleg az olasz élvonalbeli Leccénél szerepel kölcsönben, korábban megjárta a Fiorentinát, a Juventust, a Manchester Cityt, valamint a Parmát is.

Vele kapcsolatban érdekesség, hogy neves sportoló családba született (édesanyja válogatott kosaras volt, nevelőapja, Szaso Angelov pedig a kilencvenes években a bolgár labdarúgó-válogatottban játszott). A ballábas támadó sosem szerepelt bolgár klubcsapatban, már 14 évesen a Lecce játékosa volt.

A bolgár keret legeredményesebb futballistája a 24 éves Ivelin Popov, aki 28 meccsen lépett pályára a nemzeti együttesben, és ezeken 7 gólt szerzett, jelenleg a török Gaziantepsporban futballozik. Ő a válogatott csapatkapitánya is. Rajta kívül a török bajnokságban szerepel a keretből Georgi Szurov (Kasimpasa) és Veszelin Minev (Antalyaspor) is,

A 22 fős csapat gerincét olyan futballisták adják, akik tíznél kevesebb válogatottsággal büszkélkedhetnek, hárman még sosem szerepeltek korábban a nemzeti csapatban (Szvetoszlav Diakov, Borisz Galcsev és Michail Alekszandrov). A keretben kilenc légiós mellett 13 olyan futballista kapott helyet, aki jelenleg a bolgár bajnokságban játszik, négyen érkeztek az újonc, de a bajnokságot vezető Ludogorets Razgradból, hárman pedig a hetedik helyen álló Litekszből.

A magyar-bolgár válogatott meccsek mérlege számunkra kedvező, 21 egymás elleni meccsünkből 12 alkalommal nyertünk, míg ellenfelünk ötször hagyta el győztesen a pályát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az önbecsüléséért játszik Bulgária
Ljuboszlav Penev, az átalakulóban lévő bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt reméli, tisztább képet kap játékosairól szerdán, a magyar nemzeti csapat elleni, győri barátságos meccsen. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu