Liverpool: újra porondon a vevőjelölt...

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 12. 13:17
Angol lapértesülés szerint a világ leggazdagabb emberei közé tartozó Peter Lim ismét harcba száll a Liverpool FC tulajdonjogáért. A szingapúri milliárdos úgy érzi, ajánlata mindenben megfelel a kívánalmaknak, vagyis eléri a New England Sports Ventura által ígért 300 millió fontot…


 

Mint arról beszámoltunk a Liverpool vezetősége új amerikai befektetőket talált a klubnak, igent mondott ajánlatára, amelyből a teljes adósságállományt rendezhetnék. Apró bökkenő, hogy a Tom Hicks, George Gillett tulajdonospáros nem adta áldásukat az üzletre, több pénzt szerettek volna látni az eladásból. S bár a liga engedélyezné a váltást, most jogi vita akadályozza.

A BBC és a SkySports is azt közölte, hogy Peter Lim csak a múlt heti bejelentéskor értesült arról, nem lesz övé a klub. Pedig éppen az ellenkezőjével számolt, azt tervezte, hogy nyilvánosságra hozza, megszerezte a Vörösöket. Az üzletember most javított ajánlatán, kész arra, hogy saját pénzéből törlessze a Pool tetemes, 237 millió fontos adósságát. Januárban pedig hatalmas összeget áldozna a keret megerősítésére.

Sietni kell a liverpooli tulajdonosváltással, lévén október 15-ig rendezni kell az adósságot. Ellenkező esetben kilenc pontot levonnak a csapattól, amely az NESV visszalépését eredményezheti. Meg nem erősített hírek szerint Peter Lim ebben az esetben is fenntartaná vételi szándékát.

A korábbi (?) két amerikai tulajdonos, Tom Hicks és George Gillett bírósági ítélettel akarja megakadályozni a jog elvesztését. A meghallgatások szerdán kezdődnek, angol hírforrások azonban biztosra veszik a tengerentúliak vereségét. A két üzletember ugyanis az utóbbi időben nem tett eleget bizonyos fizetési kötelezettségnek, emiatt nem is tiltakozhatna a „kiebrudalás” ellen…

A Royal Bank of Scotland ugyanis október 15-ig adott határidőt az anyacég Kop Holdingsnak a 230 millió fontos tartozás kifizetésére, s ha ez nem történik meg a huzavona miatt, abban az esetben fizetésképtelen minősítést kaphatnak és csődeljárás alá kerüklhetnek a Vörösök. Ez még nem minden, a Premier League automatikusan kilencpontos levonással sújtaná őket, s így már a NESV sem ragaszkodna a Poolhoz, inkább kiszállna a buliból  - tudta meg a cég egyik meg nem nevezett képviselőjétől a Sky Sports, aki azt is hozzátette, senkinek sem érdeke, hogy idáig fajuljanak dolgok. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu