Letudta első dubaji edzését a válogatott

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 7. 19:20
A magyar válogatott túlesett első edzésén Dubajban, és bár sérülések nehezítik a mieink dolgát, Azerbajdzsán legyőzése nem okozhat problémát. Még akkor sem, ha szerdai ellenfelünk alig fér be az első százba a világranglistán, és hét újoncot is behívott a „Terrier”, Berti Vogts.


 

Két és fél évvel ezelőtt még a világranglista 148. helyén álltak az azeriek, akkor azonban Berti Vogtsot kinevezték szövetségi kapitánynak, és megindultak a prosperitás útján A kaukázusiak azóta felkapaszkodtak a 99. helyre, és bár a rangsorban meg sem közelítik a mieinket (37.), nem árt óvatosnak lenni velük.

A helyi futballba mind több pénz áramlik, és bár a rengeteg légiós szerződtetése visszaveti a tehetségek kibontakozását, erre is van válaszuk: honosítják a vendégmunkásokat, akik nemzeti színekben már új hazájukat képviselik. A nagypályás futballban ez egyelőre sokkal kevésbé érhető tetten, mint a futsalban, de szakértők szerint rövidesen változik a helyzet. Emlékezzünk csak vissza a magyarországi teremfoci Eb-re, mikor is a külföldiekkel felturbózott azeriek szinte levegőhöz sem engedték jutni a mieinket.

Az még nincs benne a pakliban, hogy hasonlóra, mármint azeri fölényre legyen példa szerdán, már csak azért sem, mert Vogts hét újoncot is behívott a keretbe, és nem biztos, hogy első szereplésükkor máris megváltják a világot.

Szalai Ádám, Kádár Tamás és Lipták Zoltán kiesése ellenben fejfájás okozhat Egervári Sándornak. A magyar együttesnek ráadásul igen kellemetlenül indult az összetartás, hiszen a küldöttség órákat rostokolt a dubaji reptéren, mire hajnalban megérkezett a szállodába.

Részben emiatt, de hétfőn napközben még a lazításé volt a főszerep. Ki buszos városnézéssel, ki sétával múlatta az időt, hogy aztán este már edzésen izzadjon a társaság. A szövetség közlése szerint mintegy hetvenperces gyakorlást vezényelt Egervári Sándor a kissé hűvösre váltó időben. A hangsúly a technikai gyakorlatokon volt.

Három játékos csak később kapcsolódik be a programba, klubkötelezettsége miatt Rudolf Gergely, Vanczák Vilmos és Király Gábor utolsóként fut be a főhadiszállásra. Kedden azonban már ők is megkezdhetik a ráhangolódást a mérkőzésre (szerda, 18 óra), amelyet természetesen a SportHirado.hu online közvetít.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu