Laczkó: Mindig is a Serie A-ról álmodtam

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 20. 21:25
Laczkó Zsolt áldja a sorsot, hogy balbekk lett belőle, s a Debrecenben és a válogatottban mutatott teljesítményével sikerült magára felhívnia a Sampdoria vezetőinek figyelmét, akik most közel egymillió eurót áldoztak érte. Úgy érzi, sokat segíthet majd neki Koman Vladimir a beilleszkedésben. Íme Laczkó első nyilatkozata Samp-játékosként!


„Nehéz elhinni, hogy itt vagyok, hogy az álmaim bajnokságában, a Serie A-ban folytathatom a pályafutásomat – mondta Laczkó Zsolt. – Mindig is arról ábrándoztam, hogy egyszer Olaszországban futballozhatok, az pedig már csak hab a tortán, hogy egy ilyen neves klubhoz kerültem. Komolyan, jobb helyet el sem tudok képzelni magamnak, de ez nem is meglepő, hiszen a menedzserem, Filipovics Vladan mindig a legjobbat akarta nekem, majd a legjobb lehetőséget választotta ki a számomra. Emlékszem, eleinte furcsálltam, talán nehezen is fogadtam el, amikor azzal a gondolattal állt elém, hogy szerinte balhátvédként jobban érvényesülhet a képességem, és Mészöly Gézával megbeszélték, hogy az edző kipróbál ezen a poszton. Aztán a Vasassal a Kecskemét ellen játszottunk, Filip pedig a meccs után azt mondta, hogy balbekként válogatott leszek, és idővel újabb külföldi szerződéshez segít. És tessék, válogatott játékosként a Sampdoriához kerültem!

"Noha az első külföldi kalandom nem sikerült úgy, ahogy terveztem, nincs bennem félsz, tapasztaltabb lettem, és tudom, mi kell ahhoz, hogy ilyen közegben érvényesülni tudjak. Nem dőlhetek hátra, mondván: megvettek, most már célegyenesben vagyok. Nem, itt folyamatosan kockáztatni kell, mindig arra törekedni, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Nagy segítség, hogy Koman Vladimir is a csapattársam lesz, hiszen egy társ, egy barát sokat jelent – így volt ez Angliában is, ahol Bori Gáborral szerepeltünk egy klubnál. A csütörtök a hivatalos dolgokról szólt, pénteken azonban már élesben is elkezdődik az olaszországi karrierem: részt veszek az új csapatom edzésén.”

„Több hónapja kerültünk kapcsolatba a Sampdoriával, a DVSC genovai mérkőzése előtt hívtam fel az olaszok figyelmét Laczkó Zsoltra és Varga Józsefre – mondta Filipovics Vladan – Mindketten jó benyomást tettek a Samp szakvezetésére, de az elöljárók már akkor is egy olyan típusú futballistát kerestek, mint amilyen Zsolt. Több helyen hallottam, olvastam, hogy a vezetőedző az esetlegesen a Milanhoz igazoló Reto Ziegler pótlására nézte ki Laczkót, ám ez nem igaz, nem Ziegler távozása nyitott utat számunkra. A Sampdoria illetékesei többször is személyesen nézték meg Zsoltot, többek között a PSV ellen, valamint a válogatott fellépése alkalmával. Decemberben kezdtünk tárgyalni, de célegyenesbe csak most került az ügy, ami aztán néhány nap alatt jutott el a csütörtöki szerződéskötésig.” 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu