Labdarúgás: Bergkamp vezetésével B csapatot állít Hollandia

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 15:40
A Holland Királyi Labdarúgó Szövetségben (KNVB) felmerült az ötlet, hogy korhatár nélkül B csapatot állítanak fel Dennis Bergkamp és Johan Neeskens irányításával, annak érdekében, hogy feltöltsék az U23-as korosztályban lévő űrt.


Bert van Marwijk, a holland labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya jelentette be egy konferencián a hírt, miután megnevezte saját 19 fős keretét a november 19-i Svédország elleni barátságos mérkőzésre.

„A holland bajnokság néhány csapata nem reagált lelkesen az lehetőségre, ám szeretnénk őket helyesen tájékoztatni, hogy felkeltsük érdeklődésüket az ötlet iránt”- mesélte a reakciókról van Marwijk.

A szövetségi kapitány elmondása szerint több játékos szereplése is kérdéses, Klaas Jan Huntelaar és Arjen Robben is sérült, ezért ha szükséges, a B keretből tölti fel csapatát.

Az Arsenal korábbi csatára, Bergkamp és asszisztense, Neeskens szintén közzé tette játékoslistáját, amely többek között a Real Madridban játszó Royston Drenthe, továbbá az angol bajnokságban szereplő Ryan Donk és Gianni Zuiverloon nevét tartalmazza.

Legutóbb 1989-ben állított B csapatot az ország. Az újdonsült együttes szintén november 19-én lép pályára, a svéd U23-as keret ellen kezdi szereplését Waalwijkban

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu