Korán örült Terry, az FA lesújthat

Létrehozva: 2012. július 15. 16:15
A bíróság felmentette ugyan John Terryt a rassziszmus vádja alól, de szinte biztos, hogy ő és Anton Ferdinand is eltiltást kap, ha figyelembe veszik az FA erre vonatkozó szabályzatát, mely a fenyegető, gyalázkodó, illetlen hangnem szankcionálására, különösen káromkodásra vonatkozik.


John Terry a vád szerint még egy tavaly októberi Queens Park Rangers - Chelsea angol bajnoki mérkőzésen mondott rasszista jelzőket a színesbőrű Anton Ferdinandnak. A vád fő bizonyítéka egy videofelvétel volt, amin azt lehetett látni, hogy Terry oda fordul Ferdinandhoz, és "fucking black cunt"-nak azaz "kib***tt fekete p*csának" nevezte.

John Terry a bíróság előtt elmondta, hogy semmilyen rasszista él vagy szándék nem volt abban, amint Ferdinandnak mondott, hanem gúnyos megjegyzés volt az ellenfél játékosa felé, Howard Riddle vezetőbíró a bizonyítékok alapjá fel is mentette a rasszizmus vádja alól pénteken.

Az FA-n azonban nagy a nyomás, különösen azután, hogy példát statuált a Suárez-üggyel. A szövetségtől elvárják, hogy kemény kézzel sújtson le, hogy elébe menjen a későbbi, esetleges atrocitásoknak, és a fekete játékosok biztonságban érezhessék magukat a pályán.

Suárez, a Liverpool csatára nyolc meccses eltiltást kapott, mert sorozatosan lenégerezte Patrice Evrát, Terry enyhébb büntetésre számíthat, hiszen csak egyszer tett rasszista töltetű kijelentést a mérkőzésen.

Címkék: John Terry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu