Kirúgták a volt Bayern-csatárt

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 29. 14:07
Már nem Ali Daei az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután a szövetség vezetői menesztették a Szaúd-Arábia elleni hazai vereséget követően. A közel-keleti együttes 2-1-re kapott ki csoportbeli riválisától, ami - teheráni hírek szerint - a szakvezető távozásához vezetett.


A mérkőzést állítólag közel százezer teheráni fanatikus előtt rendezték meg, akiknek a nagy többsége a kapitányát fütyülte a találkozó folyamán. A 40 éves Daei 2008 márciusa óta, tehát egy esztendeje vezeti az iráni válogatottat. Nem sok sikerrel...

A világbajnoki selejtező-sorozatban ugyanis az ázsiai zóna második csoportjának küzdelmei során öt meccsen egy győzelem, három döntetlen és egy vereség a mérlege a csapattal. Daei ugyan korábban kijelentette, hogy nem mond le, felettesei azonban másképp gondolkodtak.

Irán következő selejtezőmeccse júniusban lesz csak, így a vezetőségnek van ideje arra, hogy megtalálják a korábbi klasszis csatár utódját.

Daei 2007-ben fejezte be sikerekben gazdag pályafutását a Saipa csapatában. Karrierje csúcsán a Bundesliga legjobb csatárai közé sorolták. Megfordult az Arminia Bielefeld, a Hertha BSC és a Bayern München együttesében is. A bajorokkal 1999-ben bajnoki címet és Bajnokok Ligája-trófeát is nyert.

A válogatottban 149 mérkőzésen 109-szer talált be az ellenfelek hálójába. Edzői pályafutását egyébként utolsó klubjában, a Saipában kezdte meg játékos-edzőként. 2008 tavaszától pedig hazája nemzeti csapatát irányította.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu