Kínai módi: pénzért a válogatottba

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 27. 18:25
A sanghaji illetőségű Oriental Morning Post információi szerint több játékos is úgy került be a kínai labdarúgó-válogatottba, hogy magas összegeket fizetett az illetékeseknek a szereplésért cserébe. A helyi szövetség mint púpot a hátára, úgy kívánta az újabb botrányt, a fogadási csalások miatt nemrégiben leváltották az elnököt, míg több játékost és sportvezetőt előállítottak a hatóságok.


A lap információi szerint az utánpótlás-válogatottságért 80 ezer jüant (2-2,5 millió forint), a felnőtteknél pedig 100 ezer jüant (3 millió forint) kellett fizetnie az érintetteknek. Ez azonban még nem jelentette azt, hogy a játékos pályára is lép a csapatban. A nagyválogatottnál azért ugyanis 200 ezer jüant (5,5-6 millió forint) kellett leszámolni.

Hogy a presztízs mellett miért érte meg ez a futballistáknak? Ha szerepelnek a nemzeti csapatban, megnő az értékük, így a klubjuk is nagyot kaszálhat. No, meg ők is magasabb fizetést tudnak kiharcolni maguknak - akár egy külföldi egyesületben...

A kínai válogatott jelenleg a 97. a világranglistán, ami nagyban köszönhető annak, hogy az előbbi ügyből kifolyólag gyengébb képességű játékosok is bekerültek a csapatba.

Nem ez az első botrány az utóbbi időben az ázsiai államban, amely a futballt érinti. Az Európában is elterjedt fogadási csalások miatt leváltották a helyi szövetség elnökét és több futballvezetőt, illetve focistát is előállítottak a hatóságok. 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu