Kezdődik a Serie A! Fel, támadás!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 23. 19:17
Ezen a nyáron is nagy sztárok mentek el a Serie A-ból, a különbség az, hogy sztárok is jöttek: Tévez, Higuaín, Gomez vagy Strootman is segíthet abban, hogy visszacsalogassák a nézőket a futballstadionokba csizmaországban. A Juventus egyértelmű esélyes az előttünk álló kiírásban is, de hogy ki lesz a fő kihívója, lesz-e egyáltalán, az még a jövő zenéje. A Zebrák a Samp otthonában kezdenek szombaton, ahol nem sok babér termett számukra az utóbbi években, míg a Milan és a Roma egy-egy-újonc otthonába látogat. A Sassuolo, a Verona és Livorno számára is nagyon nehéz lehet majd az első osztályú tagság megőrzése.


VERONA-MILAN

Tizenegy éve nem játszott a Milan Veronában, Mario Balotellinek és társainak a legendásan harcias veronai szurkolók előtt kell bizonyatania tudását.

A Sports Illustrated többek között arról is faggatta csütörtöki interjújában Super Mariót, nem tart-e attól, hogy rasszista rigmusokkal szeretnék elvenni a kedvét a játéktól. Balo azt mondta, ha ilyen előfordulna, minden erejével azon lenne, hogy a pályán válaszoljon nekik.

Olaszos Milant láthatunk majd, ha minden igaz, hét talján kap lehetőséget a kezdőben. Jónéhányan nem egészségesek: De Jong, Boateng, Robinho, Antonini, valamint azt se feledjük, hogy Pazzini és Bonera visszatérése pedig még egy ideig várat magára. Muntari eltiltott.

A védelem tengelyében most is Mexes és Zapata futhat ki a gyepre, de hamarosan kaphatnak erősítést Astori vagy esetleg Sakho személyében.

A Veronánál a fél csapat kicserélődött a nyáron, többek között a világbajnok Luca Toni jött, időre lehet szükség az összerázódásra. A főpróba jól sikerült, a kupában Palermóban tudott győzni és továbbjutni 1985 olasz bajnoka, a Hellas. Tipp: 1-3

A Milan várható kezdője: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, De Sciglio - Poli, Nocerino, Montolivo - Niang, Balotelli, El Shaarawy.

SAMPDORIA-JUVENTUS

Mumusának otthonában kezdi a bajnokságot a címvédő Juventus: a Sampdoria ellen a legutóbbi tíz meccséből csak egyet tudott megnyerni. Az előző idényben oda-vissza verte Blucerchiati, idegenben ráadásul úgy, hogy emberhátrányban játszva fordította meg az eredményt mindenki megdöbbenésére.

A Samp Icardit és Polit is elveszítette, ám De Silvestri, Salamon vagy Gabbiadini jó szolgálatot tehet majd a potenciális középcsaoatnál. Laczkó Zsoltot, a csapat magyar válogatott légiósát nem nevezték a meccsre.

A Juve gyakorlatilag a Szuperkupában látott felállással lép porondra, egy kivétellel: Marchisiót Pogba helyettesíti. Az U20-as világbajnokot nem kell félteni, a Lazio ellen ő nyitotta meg a gólfesztivált. Elöl Tévez lesz Vucsinics párja, ergo Llorente most is a padról kíséri majd figyelemmel a fejleményeket (akárcsak a szintén új szerzemény Ogbonna).

Antonio Conte a sajtótájékoztatón elmondta, nem vitás, hogy néhány közvetlen rivális rendesen megerősödött, lehetnek izgalmak. Továbbra is a Juve ugyan a favorit, de ezt meg is kell mutatnia a pályán. Tipp: 1-2

A Juventus várható kezdője: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Vidal, Pirlo, Asamoah - Tévez, Vucsinics.

INTER-GENOA

Az már most látszik, hogy kemény fába vágta a fejszéjét Walter Mazzarri, amikor elvállalta az Inter vezetőedzői posztján. Az előszezont kevés pozitívummal zárta az együttes, és az átigazolási piacon sem ünnepelhetett komolyabb sikereket.

Ígéretekkel tele a padlás, több értelemben is (mind a vezetőség részéről, mind a keretre vonatkozóan), de nagy kérdés, képes lesz-e érdemi előrelépést produkálni az Inter a tavalyi kilencedik helyhez képest.

A Samptól érkezett szupertálentum, Icardi debütál, új nevekkel találkozhatunk majd a csereszekcióban is: Taiderével, Wallace-éval, Rolandóéval. Samuel, Milito, Zanetti és Chivu sérült.

A Genoa a szokásoshoz képest kevesebbet igazolt: csak tizenhármat, köztük Lodit és Gilardinót. Tőzsér Dániel ismét felveszi a kesztyűt, szeretné beverekedni magát a kezdőbe. Nehéz dolga lesz. Tipp: 1-1

Az Inter várható kezdője: Handanovic - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Cambiasso, Guarín, Kovacic, Nagatomo - Palacio, Icardi.

LIVORNO-ROMA

A Roma nem panaszkodhat a sorsolásra, papíron a leggyengébb újoncot kapta, Livornóba utaznak a hétvégén Tottiék.

A toszkánok Inter-kölcsön játékosokkal felvértezve (Bardi, M'Baye, Duncan, Benassi), de kevés támadóval a keretben készülnek a megméretésre. Nem véletlen, hogy a Siena-gólfelelős Innocent Emegharát és a veterán Alessandro Lucarellit is csábítják.

A Roma okosan igazolt a nyáron, csakhogy a legnagyobb fogás Kevin Strootman rögtön le is sérült egy hónapra, és lehet, hogy Marquinhos után a másik nagy reménység, Erik Lamela is távozik (a Tottenhamhez). A Farkasok tehát a jelek szerint mozgalmas véghajrá elé néznek az átigazolási piacon.

Az említett körülmények nem könnyítik meg a felkészülést az idénynyitóra, de így is a Roma a favorit. Bemutatkozhat tétmeccsen Benatia és Gervinho. Tipp: 0-2

A Roma várható kezdője: De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti - Bradley, De Rossi, Pjanic - Lamela, Totti, Florenzi.

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA:
szombat
Verona-Milan 18:00
Sampdoria-Inter 20:45
vasárnap
Inter-Genoa 20:45
Cagliari-Atalanta 20:45
Lazio-Udinese 20:45
Livorno-Roma 20:45
Napoli-Bologna 20:45
Parma-Chievo 20:45
Torino-Sassuolo 20:45
hétfő
Fiorentina-Catania 20:45

Címkék: Serie A
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu