Kevin-Prince Boateng Szalai új társa!

Létrehozva: 2013. augusztus 30. 13:02
Kevin-Prince Boateng, az AC Milan ghánai labdarúgója Szalai Ádám csapatánál, a Schalke 04-nél folytatja pályafutását.


A német együttes Twitter-oldalán jelentette be pénteken, hogy a 26 éves futballista már Gelsenkirchenben van, ahol orvosi vizsgálat vár rá.

A Németországban született, ám a ghánai válogatottban szereplő játékos eladása meglepetésnek nevezhető, különösen annak fényében, hogy Kevin-Prince Boateng remek játékkal és két góllal segítette a milánóiakat a Bajnokok Ligája főtáblájára szerdán a holland PSV Eindhoven ellen.

Az egyik verzió szerint az olaszok azért egyeztek bele Boateng klubváltásába, hogy még a hétfőn záródó átigazolási szezonban szerződtetni tudják a Real Madridtól elvágyódó brazil aranylabdást, Kakát, illetve a CSZKA Moszkvától Honda Kejszukét.

A japán játékossal a piros-feketék már korábban megállapodtak arról, hogy januártól Milánóba költözik. A télen Hondáért már nem kellene fizetni az orosz klubnak, most azonban a CSZKA még kérhet érte átigazolási díjat.

A Schalke számára komoly erősítést jelent Boateng. A csapat a német bajnokságot nagyon rosszul kezdte, három meccsen mindössze egy pontot szerzett, a Bajnokok Ligájában ugyanakkor sikerült főtáblára kerülnie, miután - többek között Szalai Ádám két góljával - 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a görög PAOK-ot.

KEVIN-PRINCE BOATENG: NINCS JOBB A BUNDESLIGÁNÁL
"Különleges képességekkel bíró futballista, aki ráadásul igazi vezéregyéniség. A játékossal könnyű volt megegyeznünk, a klubbal már annál nehezebb. A kilences mezt kapja" - nyilatkozta Horst Heldt sportigazgató pénteki sajtótájékoztatóján.

Boateng azt mondta, örül annak, hogy visszatérhet szülőhazájába. Véleménye szerint mostantól a világ legerősebb bajnokságában futballozhat. A Milan közleményben búcsúzott el a ghánai válogatott támadó középpályástól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szalai törött kézzel duplázott a BL-ben
A kedd esti PAOK - Schalke Bajnokok Ligája-visszavágó egyik hőse a kétgólos Szalai Ádám volt, aki nemcsak a főtáblára lőtte csapatát, de bebizonyította, hogy a német együttes egyik legnagyobb klasszisa, Klaas-Jan Huntelaar...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu