Kegyelmes Moratti, egyedülálló derbi

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 18. 15:50
Meglepő módon nem neheztel sem az edzőre, sem a játékosokra az általában szigorú Inter-elnök Massimo Moratti a szerda esti kupabúcsú után, pedig óriási alkalmat szalasztották el a fekete-kékek, hogy kárpótolják valamelyest szurkolóikat a csalódást keltő szezonban. Rómában nagy az öröm, még a polgármester is lelkendezett, bár öröme félelemmel vegyes, mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék az incidenseket a nem mindennapi mérkőzés napján az Örök Városban. A Roma-Lazio finálét az Olimpicóban rendezik május végén, pontos időpontját később jelölik ki.


“Vészhelyzet volt, ezt figyelembe kell venni a teljesítmény értékelésekor” - kezdte Massimo Moratti rövid visszatekintőjét az elveszített Olasz Kupa-elődöntő után, utalva a csapatnál kialakult, rendkívül kritikus sérülthelyzetre.

“Az első félidőben jól játszottunk, kihoztuk a maximumot magukból, még azokra is igaz ez, akikkel kapcsolatban esetleg kételyek merültek fel egyesekben. Nyilvánvaló volt, hogy ha gólt kapunk, az megrendítheti a csapat hitét a győzelemben, és így is lett."

Az egyre lefelé csúszó - a bajnokságban jelenleg hetedik - együttes súlyos gondokkal küzd, hiszen Cassano, Palacio és Milito mind sérült, ahogy Castellazzi, Chivu, Mudingayi, Sztankovics, Obi, Gargano, Mbaye és Nagatomo is, ráadásul Cambiasso és Guarín sem egészséges, erősen kérdéses hogy bevethető állapotban lesznek-e vasárnap délben a Parma ellen.

A Roma története során először a kupadöntőben is derbit játszhat, mindkét fővárosi alakulatnak kiváló a mérlege a sorozat fináléit tekintve, hiszen a Farkasok 16-ból 9-szer, míg a Lazio hat alkalomból ötször diadalmaskodott.

Francesco Totti szavaival élve egyedülálló esemény lesz ez Rómában, de nem példa nélkül az európai futballszezonban. Elég csak a madridi derbire gondolni, emellett Ciprusban (AEL-Apollón), és Észak-Írországban (Cliftonville-Glentoran) is városi rangadó dönt a trófea sorsáról.

Címkék: massimo_moratti
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu