Kapott gólból merített erőt a Chelsea

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 26. 11:18
David Luiz volt a Chelsea hőse a bázeli St. Jakobs Parkban, miután egy óriási vendéghajrá végén, a 94. percben - egy kis kapussegédlettel - győztes gólt rúgott az FC Basel elleni Európa-liga-elődöntő első meccsén. A vége 1-2 lett, így a londoni klub kényelmesebben várhatja a visszavágót, holott pár perccel a lefújás előtt még nem így állt a helyzet.


 

Egy büntető ugyanis majdnem tönkretette a vendégek örömét, hiszen három perccel a rendes játékidő vége előtt kapott büntetőt a hazai csapat, amit Fabian Schär be is vágott Petr Cech kapujába. Így igencsak huszáros hajrá kellett a végére, hogy az egyébként kissé tartalékosan felálló Chelsea mégis előnnyel távozzon Svájcból.

"Körülöttem senki sem érezte úgy, hogy ez büntető lett volna - mondta a meccs után Rafael Benítez, a Chelsea ideiglenes menedzsere. - A labda a levegőben volt, így elég érdekes bírói döntés volt. Bevallom, kicsit aggódtam is a bünető miatt, mert szerintem ez nem volt az, és ilyenkor már nagyon tisztának kell lenni egy büntetőt érő helyzetnek."

A vendégcsapat azonban ahelyett, hogy elcsüggedt volna, újból erőre kapott. "Mindannyian éreztük, hogy ezt a tizenegyesgólt nem érdemeltük meg, ez pedig extra motivációt adott a játékosaimnak. Több veszélyes ellentámadásunk is volt, de nem találtunk be, ezért úgy vélem, megérdemeltük a 2-1-es győzelmet."

"Keményen megdolgoztuk érte a lefújásig. A győzelem mindig fontos, akárcsak egy gólt szerezni idegenben. Ráadásul kettőt, ez sokkal jobb. David Luiz remek munkát végzett, nagyon elégedett vagyok a csapatommal" - tette hozzá a tréner.

Az FC Basel erejéről sokat elmond, hogy az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában olyan csapatokat ejtettek ki, mint a Zenit Szentpétervár vagy a Tottenham Hotspur, ezért az idegenbeli győzelem igen értékes a végső győzelemre törő Chelsea számára.

"Nagyon fontos volt kélt gólt szerezni itt. Nagyon jó csapat a Basel, és nagyon nehéz meccs volt - értékelt a győztes gólt szerző David Luiz. - Hihetetlen érzés volt a második gólt berúgni, de mielőtt ünnepelni kezdenénk, ugyanilyen kemény meccsre számítunk otthon is. Még nincsen vége, és én be akarok jutni a döntőbe. Az a trófea nagyon fotos a számunkra, és számomra is."

"Hogy őszinte legyek, több gólt kellett volna szereznünk, mert több lehetőségünk is volt rá - fogalmazott kritikusan csapattársa, Juan Mata. - A kapusuk remekül védett, és tulajdonképpen örülhetünk ennek a végeredménynek. A szezon legfontosabb részéhez értünk, össze kell tartanunk."

A Chelsea - FC Basel Európa-liga elődöntő-visszavágót május 2-án játsszák a Stamford Bridge-en.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea újabb lépése az El-döntő felé
A Chelsea a 94. percben betalálva 2-1-re legyőzte a Baselt, így kedvező helyzetből várhatja a hazai visszavágót az Európa-liga elődöntőjében. A Fenerbahce szintén előnyt csikart ki a Benfica ellen. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu