Kamerun fekete napja: zöld-foki diadal!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 14. 18:26
Története legnagyobb sportsikerét ünnepelhette a Zöld-foki köztársaság vasárnap: az 1975 óta létező, félmilliós ország futballválogatottja 3-2-es összesítéssel búcsúztatta Samuel Eto'o Kamerunját az Afrika-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. Szeptember elején 2-0-ra nyerni tudtak a zöld-foki Kék Cápák, és most, Yaoundéban is érett a meglepetés Nhuck 11. percben született szabadrúgásgólja után. A hősiesen védekező vendégek megúszták két góllal (Emana, Idrissou), utóbbi már nagyon későn, a 90. percben jött.


Kevesen tudják, hogy Patrick Vieira, Luis Nani, Luc Castaignos, Gelson Fernandes és Rolando is bír zöld-foki felmenőkkel, de úgy igazán ezzel a bravúrral került fel a világ futballtérképére az ország.

A Szelidíthetetlen Oroszlánok egymás után a második kontinentormáról maradnak le azzal, hogy nem utazhatnak Dél-Afrikába jövő januárban.

Azért is nagy csapás ez a számukra, mert a következő kiírás sorsolásánál valószínűleg nem lehetnek majd kiemeltek (a kalapbeosztást a legutóbbi három ANK-n elért teljesítmény határozza meg).

AFRIKA-KUPA 2013, SELEJTEZŐ, 3. KÖR
Kamerun-Zöld-foki Köztársaság 2-1 (Emana 22., Idrissou 90., ill. Nhuck 11.)
Tj.: Zöld-foki-köztársaság 3-2-vel.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu