„Jövőre bajnok lehet a Manchester City”

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 2. 17:33
A másfél hete zárult szezon olyannyira felbátorította a keret tagjait, hogy jövőre akár aranyérmes is lehet a Manchester City. Az idei bronzérmes erőt és önbizalmat meríthetett az elmúlt hónapokból, ez pedig döntő lehet a következő „hadjárat” során – állítja a csapat válogatott védője, Joleon Lescott.


A sorozatos nagybevásárlásoknak először lett kézzel fogható eredménye, hiszen az FA-kupa-győzelem mellett a bajnokságban is megcsípett egy bronzérmet a City. Az utolsó fordulókat olyannyira megnyomták a Mancini-legények, hogy pontszámban a második Chelsea-t is beérték, de gólkülönbségük miatt az ezüstről lecsúsztak. Az ősszel így is indulhatnak a Bajnokok Ligája csoportkörében, ami újabb távlatokat nyit meg a manchesteriek előtt.

„Most már hihetünk abban, hogy megnyerhetjük a bajnokságot. A legutóbbi szezonból önbizalmat meríthetünk. Remek focit játszottunk, az ellenfeleink jobban tarthatnak majd tőlünk, mint korábban” – jelentette ki a korábbi Everton-sztár.

Sokan úgy vélik, a City már idén is komolyan versenyben lehetett volna az aranyéremért, ha Roberto Mancini támadóbb stílust erőltet a kulcsmeccseken. Nyert ugyan rangadót a manchesteri együttes, de éppen a későbbi aranyérmes városi vetélytárs, a United elleni párharcok során választott rendkívül defenzív taktikát. Ráadásul többször bukott pontokat viszonylag könnyű összecsapásokon is.

„Sűrű volt a legutóbbi szezon. Az volt a célunk, hogy megszerezzük a negyedik helyet, és Karácsony idejére is maradjon esélyünk a bajnoki címre. A Premier League-ben ugyan nem volt igazán esélyünk, de az FA Kupában igazán jó sorozatunk volt, az elődöntőben a Manchester Unitedet is legyőztünk. A döntő eredménye is önmagáért beszél” – tette hozzá Lescott.

A City nyolc győzelmet aratott a szezon utolsó tíz mérkőzésén, ez igazán remek hajrá volt. De a védő úgy érzi, még a mostani kereten is lenne mit erősíteni.

„Minden mérkőzésen győzni akarok! Ez volt a célom az Evertonnál is, de most azért picit jelentősebb célokért küzdünk. Nem akarok tiszteletlen lenni az Evertonnal szemben, de ott soha sem volt reális esélye annak, hogy minden mérkőzésen nyerjünk …A Citynél most már mindig a győzelem az elvárás: augusztustól ugyanez lesz a feladat. A fejlődéshez új játékosokra lesz szükség, például a védelembe is. Ez azt jelentheti, hogy kőkeményen meg kell küzdenem a helyemért.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu