Jens Lehmann indulna a paralimpián

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 11. 16:36
Első hallásra meghökkentő kijelentést tett Jens Lehmann, az Arsenal és a Nationalelf egykori kiváló kapusa a Bild című lapnak: eszerint 2016-ban, 46 évesen visszatérhet a futballpályára... a német vakfoci-válogatott kedvéért. A sportág nyolc évvel ezelőtt került be a paralimpia programjába, s a kapusok látók is lehetnek, de csak olyanok, akik több mint öt éve nem voltak a regisztrálva a FIFA-nál.


"Nagyon érdekes lenne, feltéve, ha elég fitt leszek hozzá. Beszélhetünk majd róla" - erősítette meg a Lehmann, aki a nemzetközi focitól 2008-ban vonult vissza, s tavaly intett végleg búcsút a profi labdarúgásnak.

A német csapat edzője, Ulrich Pfisterer és a parasportokat tömörítő német ernyőszervezet elnöke, Julius Beucher máris lázba jött: szenzációs dolgonak tartanák, ha Lehmann csatlakozna, ami akár precedenst is teremthetne a sztárkapusok számára.

A vakfocit csapatonként öt fővel, a futsalosnál keskenyebb, palánkos pályán, csörgővel ellátott labdával játsszák, teljesen vakok és látáscsökkentek is futballozhatnak, a kapus kivételével mindannyian szemkötőt viselnek. A pálya széléről egy segítő bekiabálásokkal könnyítheti meg a játékosok tájékozódását.

EGY VAKFOCI-MECCS A PEKINGI PARALIMPIÁRÓL

Címkék: Jens Lehmann
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu