Szerdán úgy tűnt, hogy az amerikai vevőjelölttel, az
észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) érdekelt Boston Red Sox
csapatát is birtokló New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel,
illetve annak tulajdonosával, John W Henryvel megkezdődhet az eladás
konkrét részleteinek kidolgozása.
A tengerentúli üzletember el is
utazott Londonba, hogy találkozzon Martin Broughton ügyvezető elnökkel
és a Liverpool vezetőségének további tagjaival, miközben érkezett a hír,
hogy egy texasi bíróság időlegesen felfüggesztette az eladást.
A klub
erre reagálva azt közölte, készen áll az utolsó akadály elmozdítására
is, egyben jelezte, hogy a vezetőség gyakorlatilag előkészítette a
Liverpool FC eladását a New England Sports Venturesnek. A testület
alaptalannak és a klubra nézve hátrányosnak minősítette a texasi
felfüggesztő határozatot, melyet a lehető leghamarabb szeretne semmissé
tenni.
Kedden új szereplő lépett a képbe: Peter Lim szingapúri üzletember
jelezte, hogy korábbi ajánlatát megemelve 320 millió fontért vásárolná
meg az FC Liverpoolt, s további 40 millió fontot fordítana
játékosvásárlásra. Szóvivője szerdán arról számolt be, hogy a londoni
bíróság döntése után Peter Lim továbbra is érdeklődik a klub
megvásárlása iránt.
Broughton a múlt hét szerdáján állt elő azzal, hogy a vezetőség
megállapodott az eladásról a New England Sports Venturesszel, amely
ennek értelmében 300 millió fontért megveheti a klubot. A két
tulajdonos, George Gillett és Tom Hicks azonban megváltoztatta az
értékesítés előkészítésével áprilisban megbízott testület összetételét,
hogy megakadályozza az eladást, a klub legfőbb hitelezője, a skóciai
Royal Bank azonban ezt kifogásolta. Ezután került bíróságra az ügy.
Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió
fontot szeretett volna kapni az angol klubért, amelynek péntekig 237
milliót kell visszafizetnie a skót banknak.
Elutasította az angol legfelsőbb bíróság a Liverpool tulajdonosainak kérelmét, így elhárult az utolsó akadály a patinás angol futballklub eladása elől. ...
Tovább a teljes cikkhez »