Ismét lehet aranygól a futball-vébén!

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 5. 18:10
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a következő világbajnokságon ismét bevezetné az aranygól-szabályt - többek között ez derült ki a svájci sportvezető legutóbbi interjújából, amelyet a szervezet hivatalos honlapjának adott.


A 74 éves sportvezető elárulta: elképzelhető, hogy a 2014-es brazíliai tornán már a csoportkörben is hosszabbítást vezetnek be, ezzel pedig megváltoztathatják a megszerezhető pontok számát is. Blatter ezzel szeretné támadóbb futballra ösztönözni a csapatokat. Ezekről a kérdésekről a torna szakértői bizottságával egyeztetve döntenek majd.

Az aranygólt-szabályt - amely szerint a hosszabbításban szerzett első találat a találkozó végét jelenti - az 1998-as franciaországi világbajnokság előtt vezették be, az első ilyet Laurent Blanc, a későbbi győztes franciák védője szerezte a paraguayiak elleni nyolcaddöntőben.

Később, a 2000-es holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokságon a francia David Trezeguet hasonlóképpen döntött az olaszok elleni döntőben. A szabály még a 2002-es vb-t is "túlélte", ezt követően pedig rövid ideig még élt az ezüstgól-szabály, amely azt jelentette, hogy a hosszabbításban szerzett gól után az adott játékrészt még befejezték.

Blatter az interjúban azt is elmondta, hogy szeretné, ha a 2014-es világbajnokságtól kezdve kizárólag profi játékvezetők működnének közre az ilyen nagy tornákon.

A sportvezető állást foglalt az európai topligákban tapasztalható elképesztően zsúfolt menetrendről is. Akárcsak Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke, ő is úgy véli, hogy túl sok csapat szerepel ezekben a bajnokságokban, ráadásul több kupában is helyt kell állnia a játékosoknak, így nem csoda, ha egy-egy nagy tornára kifacsarva érkeznek a legnagyobb sztárok.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu