Ibrahimovic leszólta a női focit!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 27. 15:18
Zlatan Ibrahimovic szerint szó sem lehet róla, hogy a női focit valaha is egy lapon említsék a férfi labdarúgással. Arra utalt, hiába sikeresebb hazájában a női szakág, a férfi labdarúgók teljes joggal örvendenek nagyobb megbecsültségnek. Kijelentésével felhördülést keltett a nemek egyenlőségére kényesen odafigyelő Svédországban.


A svédeknél a figyelem középpontjába került, hogy a szövetség egy autóval lepte meg az új válogatottsági rekorder Anders Svenssont, miközben a női futballsztár Therese Sjögran nem részesült hasonló elismerésben, pedig 187-szer lépett pályára címeres mezben, annyiszor, mint senki korábban az országban.

Ibra véleményét is kikérték a kérdésben, és a PSG-sztár nem köntörfalazott:

"Minden tiszteletem a hölgyeké, fantasztikusan teljesítenek, de ne vessük már össze őket velünk, férfi focistákkal. Európa-szerte Messihez vagy Ronaldóhoz hasonlítanak, aztán hazajövök Svédországba, és azt kérdezik tőlem, ki a jobb, Lotta Schelin vagy én? Mi ez, valami vicc? Még annak is rossz" - nyilatkozta az Ekspressen című lapnak a csatár, hozzátéve, hogy elég csak ránézni arra, mekkora bevételt termel a férfi szakág, és mekkorát a női.

A másik oldal képviseletében Pia Sundhage, a svéd női válogatott szövetségi kapitánya kért szót:

"Ibrahimovic nyilatkozata hűen tükrözi, hogyan gondolkoznak a férfi focisták. Unalmas már ezt hallani, és egyben szomorú is, különösen ha a svéd csapatkapitány szájából. Az egyik mondatában dicséri a teljesítményünket, a másikkal meg azt üzeni, hogy a labda helyett mondjuk a kerékpárt kellett volna választanunk. Szerintem távúton jár. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mozog akkora pénz a női fociban, de ugyanazt a sportágat űzzük, ezért elvárható, hogy megkapjuk a kellő tiszteletet."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu