Ibra betalált, hármat vágott a Barcelona

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 8. 15:51
Az első félidőben jól támadó, ám a másodikban leginkább szenvedő Barcelona magabiztos 3-0-s győzelmet aratott ázsiai túrájának második, utolsó állomásán a Guoan ellen a pekingi Madárfészek Stadionban. A katalánok két fiatalja, Roberto és Nolito révén hamar megnyugtató előnyhöz jutottak, majd Pinto kapusnak több nagy védést kellett bemutatnia, de a lefújás előtt Ibrahimovic végképp pontot tett a találkozó végére.


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
GUOAN-BARCELONA 0-3 (0-2)
Peking, Madárfészek Stadion
GUOAN: Jang Dzsi – Lu Dzsiang, Hszu Dzsunlong, Dzsang Jong Hai, Ros Maurice Alexander – Jang Hao, Hszu Jifan, Hszu Liang, Martinez – Griffiths, Vang Csang Dzsing. Vezetőedző: Hong Juansuo.
BARCELONA: Pinto - Adriano, S. Gómez, Abidal, Maxwell - Dos Santos, S. Roberto, V. Vázquez - Messi, Edu Oriol, Nolito. Vezetőedző: Pep Guardiola. Cserepad: Ilie, Armando, Milito, Keita, Riverola, V. Sánchez, Ibrahimovic, Benja, Soriano, Fontrs
Gólszerző: Roberto (11.), Nolito (13.), Ibrahimovic (90.)
Sárga lap: Ibrahimovic (86.)
______________________________________________________________________________________
A koreai bajnokság All Star-válogatottjának 5-2-es legyőzését követően a Barcelona Pekingben vendégszerepelt, ott, ahol két évvel ezelőtt Lionel Messi olimpiai bajnoki címet szerzett az argentin válogatott tagjaként.
Az aranylabdás ezúttal a kezdőben kapott helyet az egyébként erősen tartalékos együttesben és ha nem is ment neki úgy, mint néhány napja, amikor 16 perc alatt duplázott, azért néhány szép trükköt egy kapufán landoló fejest és egy gyengébb lövést láthatott tőle a közönség egy félidő alatt.
A vendégek egyébként jól kezdtek, egy kontra végén Roberto lőtt a jobb alsóba, aztán rögtön utána Nolito bombázott a léc alá Adriano beadásából. Innentől nyíltsisakos harc folyt, akadozott mindkét csapat védekezése, de Pintónak volt több dolga, ám a második számú kapus állta a sarat.
A fordulás után tíz új játékost küldött a pályára Pep Guardiola, a Barcelona pedig mintha elaludt volna a pályán, annak ellenére, hogy többek között Ibrahimovic is a gyepre lépett. Nyomni kezdtek a kínaiak, néhány helyzetek is kihagytak, de szépíteni nem tudtak, sőt a hajrában a svéd egy jó meglátás után a bal alsóba helyezett 17 méterről, így 3-0-ra nyert a Barcelona.
_______________________________________________________________________________________
90+4.: Vége a mérkőzésnek.
90.: GÓÓÓÓÓLLLL!!! A svéd a tizenhatos előterében toporgó védője tétlenségét használta ki és váratlanul a bal alsóba helyezett. 0-3.

86.: Ibrahimovic sárgult be.
84.: Folyik a tili-toli a pályán, egy-két leshelyzet jelenti a legnagyobb izgalmat, ebben agyonveri a Guoan a Barcát, 5-1 a javára.
76.: Igencsak leült a Barcelona játéka a második félidőre, alig-alig támadnak, jobbára a kínaiak kezdeményeznek, bár az ő rohamaik is alábbhagytak az utóbbi percekben.
71.: Egy cselt követően Griffiths lőtt a bal sarok felé, Pinto hárított.
69.: Pinto védett bravúrral ki egy 25 méteres szabadrúgást.
63: Vang Hszialong az eddigi legnagyobb kínai helyzetet hagyta ki, egy védő szorításában az ötösről gurított a bal alsó sarok mellé.
57.: A jobb oldalon a védők mögé kerülő Benja nem tudta eldönteni, hogy beadjon vagy lőjjön, végül felemás megoldását Jang Dzsi könnyedén fogta.
54.: A jobb felsőt vette célba Zsu Jifan, de egy fejről szögletre pattant a labda.
53.: Közvetett szabadrúgást kapott a Guoan a kaputól 11 méterre, miután Pinto megfogott egy hazaadást.
46.: A szünetben csereként beállt Riverola kapásból lőtt fölé 16 méterről egy kipattanót.
46.: Guardiola egy teljesen új csapatot küldött a pályára a második félidőben, 10 új ember a pályán.
46.: Folytatódott a mérkőzés.
45+1.: Vége az első félidőnek.
45.: Egy perc a ráadás.
44.: Messi 19 méteres szabadrúgása jól csavarodott a jobb alsó felé, Jang Dzsinek azonban leért és kiütötte a labdát.
42.: A kínaiak szinesbőrű játékosa, Griffith a leskirály, az imént negyedszerre futott túl lelkesen a védők mögé.
40.: Messi 17 méteres „gurítása" csemege volt Jang Dzsinek.
34.: Egy katalán védőhibát követően ismét Pintónak kellett vetődve hárítania.
30.: Kapufa! Messi az ötösről messze túlugrotta védőjét, bólintása a lécen csattant. 
29.: Nem meglepő, a vendégek birtokolják a labdát: 57-43 százalék a javukra.
27.: Az utóbbi percekben sok a hiba, az utolsó passzokba rendre hiba csúszik mindkét oldalon, így legalább két nagy helyzetnek lőttek idő előtt.
21.: Messi cselezett az ötösnél, de hárman vették körbe és szerelték.
16.: Fellazult a barcelonai védelem bal oldala, 14 méterről érkezett a lövés, amelyet Pinto bravúrral ütött ki a mezőnybe.
13.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Rögtön itt a második, Adriano tekert tökéletesen középre a jobb oldalról, az ötös bal sarkánál érkezett Nolito, aki látványos mozdulattal kapásból passzolt a hálóba. 0-2.
11.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Minden a Guoan szögletével kezdődött, amelyet Pinto öklözött ki, majd villámgyors barcelonai kontra indult, az ellenfél térfelén Edu Oriol robogott végig, mire utolérték a védők, ügyesen keresztbe passzolt, ahol Roberto a kilépő kapus mellett a hálóba passzolt. 0-1.

7.: Az első lövés, az új szerzemény, Adriano tüzelt nem sokkal fölé középről, úgy 20 méterről.
4.: A katalánok klasszikus gránátvörös-kék az ellenfél zöld szerelésben lépett pályára.
3.: Messi máris csillog, bekötényezte az egyik kínait, a közönség ennek ellenére tombolt.
1.: Elkezdődött a mérkőzés.
14:02: Az ünnepélyes kezdőrúgást elvégezték, azonnal megkezdődik az összecsapás.
14:00: A harmadházas koreai mérkőzéshez képest óriási a hangulat Pekingben, szinte telt ház van, ami 80 ezer nézőt jelent.
13:53: Megvan a Barcelona kezdőcsapata, tartalékosan állnak fel a katalánok, de kezd Messi.
13:44: Az argentin zseni egyébként számára kedves helyre érkezik vissza, hiszen két évvel ezelőtt éppen a Madárfészekben szerezte meg az olimpiai aranyérmet.
13:43: A vezetőedző a találkozó előtt garantálta, hogy pályára lép Lionel Messi, aki dél-koreai All Star-csapat ellen 16 perc alatt duplázott.
13:41: Guardiola 25 fős keretből válogathat a mérkőzésen, a kezdőcsapatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
13:35: Köszöntjük kedves Olvasóinkat!
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi beállt, duplázott, kiszállt!
Jött, látott és győzött Lionel Messi a Szöuli világbajnoki stadionban, ahol a koreai élvonal All Star csapata volt az FC Barcelona ellenfele! Az argentin gólzsák negyedórára állt be, megfordította a meccset, aztán a szünetre már...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu