Houston: Van egy kis problémánk…

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 09:53
A döntős után a címvédőnek is a főcsoport elődöntője jelentette a búcsút az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) rájátszásában. A Houston Dynamo ráadásul az idegenbeli döntetlen után hazai pályán szaladt bele egy 3-0-s, megsemmisítő vereségbe. A párharc győztese, a New York Red Bulls a Real Salt Lake-kel csap össze a nyugati (!) főcsoport döntőjében.


 

MLS, NYUGATI FŐCSOPORTELŐDÖNTŐ:
HOUSTON DYNAMO – NEW YORK RED BULLS 0-3 (0-2)
Houston, 30 053 néző, vezette: Baldomero Toledo.
HOUSTON: Pat Onstad - Richard Mulrooney, Bobby Boswell, Eddie Robinson, Wade Barrett (Corey Ashe, 46) - Brian Mullan, Ricardo Clark, Dwayne De Rosario, Brad Davis (Stuart Holden, 67) - Brian Ching, Kei Kamara (Nate Jaqua, 54).
NEW YORK: Danny Cepero - Chris Leitch, Andrew Boyens, Diego Jimenez, Kevin Goldthwaite - Dane Richards (Macoumba Kandji, 84), Luke Sassano, Sinisa Ubiparipovic, Dave van den Bergh (Carlos Mendes, 87) - John Wolyniec, Juan Pablo Angel.
Gólszerző: Richards (25.), Angel (36.-11-es), Wolyniec (81.).
Sárga lap: Robinson (62.), Onstad (69.), Mullan (73.) ill. Van den Bergh (5.), Goldthwaite (28.), Sassano (45+2.)
Továbbjutott: a New York 4-1-es összesítéssel

 

Mára már legendássá vált az Apolló 13 című filmben elhangzott mondat: Houston, van egy kis problémánk…

Most ugyanezt elmondhatja magáról a Houston Dynamo labdarúgócsapata is, amely hatalmas meglepetésre már a rájátszás első fordulójában elbúcsúzott.

Pedig szinte minden a Red Bulls ellen szólt. Az első meccsen New Yorkban 1-1-es döntetlen született, így máris kedvezőbb helyzetben volt a Houston. Ráadásul a New York ebben a szezonban mindössze egy idegenbeli győzelmet számlált, és a rájátszások történetében is eddig összesen egyszer diadalmaskodott saját pályájától távol. Ez sem ma volt, hanem 2000 szeptember 20-án Dallasban.

Ezúttal viszont borult a papírforma, hiszen a New York meglepően könnyedén masírozott be a nyugati (!) főcsoportdöntőbe.

A vendégcsapat a 25. percben szerzett vezetést, amikor Dave van den Bergh passzolt ki Sinisa Ubiparipovichoz, akinek középre adott labdáját Dane Richards továbbított Pat Onstad hálójába.

A 36. percben egy beadást kézzel állított meg Ricardo Clark, Baldomero Toledo játékvezető pedig azonnal tizenegyest adott. Juan Pablo Angel állt a labda mögé, és a jobb sarokba helyezett.

A vendégcsapat a 81. percben tette még fölényesebbé győzelmét, ekkor John Wolyniec talált be közelről Dane Richards gyönyörű szólója után. A New York a csoportdöntőben a Real Salt Lake gárdájával csap össze.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu