Hosszabbított a Genk magyar hőse

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 24. 19:24
Köteles László szerdán két évvel meghosszabbította 2012 nyarán lejáró szerződését a belga bajnok Racing Genk labdarúgócsapatával.


A magyar kapus és a hetek óta tartó tárgyalássorozatot bonyolító Filipovics Vladan a Racing Genk-Maccabi BL-selejtező másnapján ült asztalhoz a belga klubvezetéssel, hogy aláírják a papírokat. Noha nyilvánvaló, a kedd esti, BL-főtáblát érő győzelem alkalmával nyújtott teljesítménye újfent bizonyította, hogy Köteles László nagy értéke csapatának, nem pusztán a Haifa elleni produkciója, a tizenegyespárbaj során hárított büntetők miatt újították meg a megállapodást a felek.

„Nagyon örülök az új szerződésnek, mert ebben nincs opció, három évig a Genk futballistája vagyok, ami egyfajta nyugalmat biztosít az embernek. Ráadásul a feltételek sokkal előnyösebbek, mint a korábbiban, ami valljuk be, nem volt kifejezetten jó. Ha az elmúlt heteket, a Maccabi elleni keddi meccset, és ezt a szerdai megállapodást veszem, nyugodtan mondhatom: a sors visszaadta azt, amit az elmúlt évben elvett. Valami hasonló gondolatot írt Filip is sms-ben, amikor megtudta, hogy a Partizan ellen én állok a kapuba. Jelezte, eljött az én időm! Tény, a klub drága pénzért kapust igazolt, de eddig én védtem, és nem is félek, mert tudom, ha továbbra is így teljesítek, nincs ok a változtatásra. Izgalmas idény elé nézünk, és bár nem kezdtük fényesen a bajnokságot, szeretnénk megvédeni a címünket. Az mindenesetre szerencse, hogy ahogy mi, úgy a nagy riválisok, az Anderlecht, a Standard, és az FC Bruges is rosszul rajtolt. De természetesen a BL-t sem vesszük félvállról, nem statisztaszerepre vágyunk: nem bánnám, ha két bombaerős csapat mellé egy verhető gárdát kapnánk a csoportba, hogy legyen esélyünk elcsípni a harmadik helyet, s folytatni az Európa-ligában. Minden klubfutballistának a Bajnokok Ligája-szereplés az álma, az, hogy parádés stadionokban, fantasztikus játékosokkal szemben lépjen pályára. Boldog vagyok, hogy mindennek én is részese lehetek.”

A mindössze 21 éves, de már válogatott Gregorz Sandomierski a Jagellonia Bialystokból igazolt Belgiumba. A lengyel szupertehetségben Thibaut Courtois helyettesét látták meg, 1.6 millió eurót ért meg játékjoga a Genknek.

Filipovics egyébként hozzátette, Tőzsér Dániel nem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, érdeklődőkben egyébként nincs hiány.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu