Hivatalosan is bemutatták Sánchezt

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 25. 19:11
Josep Guardiola telefonhívása volt az utolsó momentum, amely Alexis Sánchezt a Barcelona karjaiba sodorta. A chilei a katalánok első nyári igazolása, aki miután átesett az orvosi vizsgálatokon, hétfőn aláírta ötéves szerződését.


Hétfő délután hivatalosan is bemutatták a médiának Alexis Sánchezt. Percekkel ezt megelőzően a chilei aláírta öt évre szóló szerződését. A kontraktus tartalmaz egy 100 millió eurós kivásárlási árat. A formaságokat követően az új 9-es találkozik Pep Guardiola vezetőedzővel, hogy egyeztessen a hogyan-továbbról.

"Guardiola felhívott és azt mondta, hisz bennem. Ez volt az utolsó lökés, ami miatt a Barcelonához szerződtem. A világ legjobb csapatában játszhatok, nagyon boldog vagyok, igyekszem mihamarabb meghálálni a belém vetett bizalmat - nyilatkozta a szélső.

Andoni Zubizarreta, a Barca sportigazgatója szerint a futballista pontosan beleillik a katalán gépezetbe.

"Alexis olyan színt hoz a Barcelonába, amilyennel mi még nem rendelkeztünk - értékelt elégedetten az egykori kapuskiválóság. A sportvezető szerint Sánchez megszerzése azért is volt létfontosságú a csapat számára, mert egy sok helyen bevethető futballistáról van szó.

A játékost 26 millió euróért (plusz a Barca esetleges kimagasló teljesítménye után ezen felüli 11,5 millió euróért) szerezte meg a BL-győztes, spanyol bajnok óriás. Az Udinesével történt egyezség további kötelezettségeket is ró a katalánokra: eszerint a Joan Gamper Trophyn (a Barcelona utolsó felkészülési csatája a bajnoki szezonkezdet előtt) legalább egyszer össze kell futniuk az elkövetkezendő három esztendőben, emellett pedig még egy barátságos mérkőzésen kell találkozniuk.

A gránátvörös-kékek legközelebb kedden 18.15-től az Audi-kupa keretében a brazil Internacionallal találkoznak. Az, hogy Sánchez mikor lép először pályára, csak Guardiola mesteren múlik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sánchez Barcelonában, ő az új 9-es
Vasárnap este 20:15 órakor landolt Alexis Sánchez gépe az El Prat repülőtéren Barcelonában. Megérkezett a katalánok első nyári igazolása, akit 26 millió euróért vásároltak az Udinesétől....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu