Heynckes: "Ha Barca, hát legyen Barca"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 12. 01:07
SORSOLÁS 12 ÓRÁTÓL. A Bayern München azzal a Dortmunddal találkozna a legszívesebben a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amelyet februárban a Német Kupából már sikerült kiejtenie. Ugyanakkor a Barcát kapni sem lenne tragédia müncheni vélekedések szerint, Jupp Heynckes állítólag úgy ismeri a katalánokat, mint a tenyerét. A Bayernhez hasonlóan a Barca is a Dortmundot akarja, a Dortmund viszont a Realt akarja. A Real meg a Barcát akarja. A Bayernt senki sem akarja.


"Azt szeretném, hogy a Borussia Dortmundot kapjuk az elődöntőben, mert akkor szerintem továbbjutunk. Biztos, hogy könnyebb falat lenne, mint a spanyolok" - nyilatkozta a Bayern és a német válogatott legendája, Franz Beckenbauer, aki a bajorok tiszteletbeli elnöke. Uli Hoeness, a klub első embere egyetért Beckenbauerrel, ugyanakkor hozzátette, ha a Barcelona neve szerepel majd a cetlin, akkor sem kezd majd el remegni a lábuk.

A csapat vezetőedzője, Jupp Heynckes szerint ez itt már nem kívánságműsor, ugyanis négy BL-favoritról beszélünk (nevezhetjük nagy négyesnek is).

"Ha a Barca jön, akkor a Barca jön. Egyébként is úgy ismerem a Barcát, mint a tenyeremet, bizonyos értelemben még jobban is, mint a saját csapatomat. Évek óta figyelem őket. Ismerem a futballistáikat, tisztában vagyok a játékrendszerrel, a taktikai húzásokkal, a filozófiával, mindennel" - árulta el a BL-győztes mester.

A felmérések alapján a Barcelona-szurkolók is a Dortmundot akarják, meglepő, hogy a madridisták azonban éppen az ősi rivális Barcát szeretnék elődöntőbeli ellenfélnek. A Bayernre csak a drukkerek töredéke voksolt, legyen szó bármilyen szavazásról, amelyet Spanyolországban hirdettek meg. A Bayernt senki sem akarja.

A BVB három topfavorit közül választhat, de az a gyanúnk, hogy a legkevésbé attól a Realtól lenne félnivalója, amely ellen négy pontot zsebelt be a csoportszakaszban.

Pénteken délben kiderül, spanyol és német házi elődöntők lesznek-e, vagy spanyol-német csaták a döntőért. Előbbi esetben már ötödször találkozna a Barca és a Real a legjobb négyben, utóbbi esetben maradna esély arra, hogy a BL-történet során negyedszer azonos nemzetiségű csapatok mérkőzzenek meg a trófeáért.

A tavalyi elődöntős mezőnyhöz képest csupán egy változást találunk, a Chelsea helyére a Dortmund "férkőzött be".

A sorsolást pénteken délben tartják az UEFA székhelyén, Nyonban, egy órával az El-procedúra előtt. Gianni Infantino főtitkárnak a Real Madrid egykori gólzsákja, Ruud Van Nistelrooy segédkezik majd a lebonyolításban. Az elődöntőket április 23-án és 24-én, illetve április 30-án és május elsején játsszák le, a döntőt május 25-én, szombaton rendezik Londonban, a Wembley szentélyében.

Az SH "kedvenc" sorsolása:
BL:
Dortmund-Barcelona
Real Madrid-Bayern München

EL:
Chelsea-Basel
Benfica-Fenerbahce

Címkék: jupp_heynckes
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu