Hátat fordított, semmis Costa behívója

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 30. 16:14
Automatikusan megszűnt Diego Costa behívója a brazil válogatottba azután, hogy hivatalos levélben is jelezte, Spanyolországot választja - ezt a brazil szövetségi kapitány Luiz Felipe Scolari jelentette be egy videóüzenetben szerdán.


Scolari a múlt héten előre jelezte Diego Costának, visszatérhet a csapatba, számít rá a Honduras és Chile elleni barátságos meccseken.

A spanyol élvonal góllövőlistáját jelenleg 11 góllal vezető támadó azonban máshogy döntött.

Egyrészt a brazil szövetség főtitkárának, Julio Cesar Avelladának írt levelet, amelyben jelzi, hogy inkább a spanyol csapat rendelkezésére áll, míg Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitányt arról tájékoztatta, hogy igény esetén szívesen lenne kerettag.

“Egy olyan brazil játékosnak küldött behívó, aki nemet mond arra, hogy a brazil válogatott mezét viselje a saját hazájában rendezett világbajnokságon automatikusan semmissé válik. Milliók álmodnak erről, ő pedig csak úgy hátat fordított”” - üzente Scolari a szövetség honlapján.

A kettős állampolgár Costa 2006 óta játszik Európában, és 2007-ben költözött Spanyolországba. Barátságos meccseken pályára lépett ugyan a selecaóban, de tétmeccsen még nem, a Konföderációs Kupa-keretbe nem került be.

A spanyol szövetség megerősítette, hogy megkapta a szándéklevelet, így  - amennyiben Vicente Del Bosque is így gondolja - nincs akadálya a futballista beválogatásának.

Ezzel a saga még nem zárult le, a CBF szerint folt esett a brazil futball becsületén, így elképzelhető, hogy a FIFA elé viszik az ügyet, és hosszú procedúra kezdődik meg.

Címkék: diego_costa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu