Harmadszorra átugorja-e a lécet a City?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 30. 17:54
A PSG és a Chelsea lehet a csütörtöki Bajnokok Ligája-sorsolás két nagy nyertese, miközben az Arsenal, a Dortmund és a Napoli rögtön egymásra talált, és megkapta negyedik ellenfélnek a francia ezüstérmes Marseille-t. Nagy figyelem kísérheti majd az új, a Pellegrini-féle City teljesítményét. A chilei mester a Villarreallal már elődöntőig jutott 2006-ban. A City egymás után kétszer is a csoportkörben vérzett el, de most úgy vannak vele az Eastlandsen, hogy minden adott egy jó BL-szezonhoz. Sorsolás utáni reakcók, csoportról csoportra.


A-CSOPORT

John Alexander, a Manchester United FC főtitkára: Van annak egy különleges bája, ha Donyeckbe kell utaznod, kerüljön arra sor az év bármelyik időszakában. Lelkesek a szurkolói, hazai pályán szinte verhetetlen a csapat, természetesen azon leszünk, hogy mi azért bevegyük a Donbaszt. Összességében érdekes csoport, alig várjuk, hogy megkezdődhessenek a küzdelmek."

B-CSOPORT

Emilio Butragueno, a Real Madrid igazgatója: A BL mindenkinek nagy erőpróba, meglehetősen kiegyensúlyozottnak látom a csoportot. Ezen a szinten sohasem mehetsz biztosra. Bizonyára a Juve ellen lesz a legnehezebb. Komoly hagyományokkal rendelkező klub, csapata sokat fejlődött Conte irányítása alatt. Egységesek, nehéz nyerni ellenük" - nyilatkozta az elöljáró, aki arról is beszélt, saját stadionjában a Galatasaray és a Köbenhavn is rágós falat lehet majd.

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője: "Nehéz csoport, szép meccsekre számíthatunk. A Real történelmileg is a Juve egyik nagy ellenfele Európában, esélyes a végső győzelemre, komoly arzenállal rendelkezik, plusz motivációt jelent majd, hogy velük is meg kell küzdenünk a csoportban. A Galatasarayjal is számolni kell, Isztambulban biztosan forró lesz a hangulat. Tavaly, a Nordsjaelland otthonában kaptunk egy kis ízelítőt a dán fociból. Ez arra tanít minket, hogy Koppenhágában is maximális összpontosítás szükségeltetik a játékosoktól. A különbség tavalyhoz képest az, hogy most már tudjuk, milyen Európa legjobbjai ellen játszani. Tapasztaltabbak, céltudatosabbak vagyunk, azt várom a csapattól, hogy a szezon folyamán tovább fejlődik ebben a tekintetben."

C-CSOPORT

Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője: "Elégedett vagyok a sorsolással. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem vesszük komolyan a riválisainkat. Kaphattunk volna erősebb, nevesebb csapatokat is, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a színvonallal a Benfica, az Anderlecht és az Olympiakosz ellen sem."

D-CSOPORT

Franz Beckenbauer, a Bayern tiszteletbeli elnöke: "Mit szólok a csoporthoz? Azt hiszem, megoldható feladat a Bayern számára. Járhattunk volna rosszabbul is, mint például ahogy a Dortmund járt. A legfontosabb, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfeleket. A Plzennek örülni kell, már csak azért is, mert nem kell sokat utazni, oda akár busszal is kiruccanhat a csapat. Én úgy látom, hogy minden német, és minden angol csapat továbbmehet majd a nyolcaddöntőbe."

Txiki Begiristain, a Man. City sportigazgatója: A Bayern három trófeát nyert az elmúlt szezonban, nem kell őket bemutatni. A nyáron már volt egy tesztmeccsünk ellenük, most élesben is kipróbálhatjuk magunkat a címvédővel szemben. Vigyáznunk kell a Plzennel, és még jobban vigyáznunk kell az orosz bajnokkal, a CSZKA-val. Azt hiszem, mostanra már megvan a megfelelő önbizalmunk a továbbjutáshoz. Megerősítettük a keretet, és tapasztalt menedzserünk van, minden adott egy jó BL-szezonhoz."

E-CSOPORT

Ron Gourlay, a Chelsea ügyvezetője: Igazoltunk két-három játékost, s bár még fiatal a csapatunk, de nagyon jól kezdte a szezont. Eddig minden az elképzeléseink szerint zajlik, rendkívül bizakodóak vagyunk."Horst Heldt, a Schalke sportigazgatója: "Abból indulunk ki, hogy a Chelsea a topfavorit, és a másik három csapat a második helyért küzd majd. Ha minden meccsen azt hozzuk, amit tudunk, akkor a nycoladdöntő realitás számunkra."

F-CSOPORT

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere: "Nehéz, de éppen emiatt izgalmas feladat is lesz számunkra a továbbjutás kiharcolása. Tény és való, hogy erős csoportot kaptunk" - nyilatkozta a francia stratéga, aki a Vélodrome-ban kezdi meg a szereplést csapatával, és Nápolyban, a jelenleg 60 ezres San Paolóban fejezi be.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője: "Fantasztikus négyes, mindenkinek van esélye a továbbjutásra. Az Arsenallal és a Marseille-jel szemben van mit törlesztenünk, két évvel ezelőtt összesen egy pontot szereztünk ellenük. Nápolyban még nem voltam, kíváncsi leszek a hangulatra. Az biztos, hogy nagyon izgalmas lesz!" Az ügyvezető Hans-Joachim Watzke hozzátette, a Dortmund most ismét megmutathatja, mennyit fejlődött 2011 óta.

Rafa Benítez, a Napoli vezetőedzője: "A Bajnokok Ligája főtábláján nincs könnyű kvartett. A miénk tűnik az egyik legkiegyensúlyozottabbnak, minden ellenfelünk komoly múlttal rendelkezik a sorozatban. A Dortmund a legmagasabb szintet képviseli, döntőbe jutott az előző kiírásban, méghozzá szép játékkal. Az Arsenalt jól ismerjük, a nyáron játszottunk ellenük az Emirates Kupán. A Velodrome-ban sem adják olcsón a pontokat, én tudom, ott nyertem meg első trófeámat a Valenciával."

G-CSOPORT

Fernando Gomes, a Porto legendája: "Remek csoport, örülünk Hulk visszatérésének, és annak, hogy a Zenitet is ismét vendégül láthatjuk. Bécsben játszani szép emlékeket idéz majd fel (a Porto itt nyerte meg először a legrangosabb európai kupasorozatot, a szerk.). Az Atlético Madridot már kívülről-belülről ismerjük, annyit játszottunk velük az elmúlt években.

H-CSOPORT

Andoni Zubizarreta, a Barca sportigazgatója: "Ezzel a csoporttal a foci máris nyert, nagy presztízzsel rendelkező klubokról beszélünk híres stadionokkal, mint a San Siro vagy a Celtic Park. Az előző szezonban már megtapasztalhattuk, mi vár ránk most, a skótok és az olaszok is komoly ellenállást tanúsítottak ellenünk."

Umberto Gandini, a Milan kommunikációs igazgatója: A sorsolás előtt azzal viccelődtünk, hogy lehet, hogy ismét megkapjuk a Barcát. És tessék! Négy év alatt már harmadszor kerültünk össze velük. Annyi baj legyen, legalább ismét sztárparádét láthat a milánói közönség, és Neymar is tiszteletét teszi a San Siro szentélyében. Szép kis csoport, az Ajax és a Celtic is jelentős erőkkel bír" - nyilatkozta a Milan "külügyminisztere."

EMLÉKEZTETŐ: A CSÜTÖRTÖKI BL-SORSOLÁS

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu