Hallatlan baki a Manchester Citynél!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 12. 18:26
Fény derült arra, miért érte be a 3-2-vel a Manchester City a kedd esti Bajnokok Ligája-rangadón Münchenben, és miért nem hajtott rá úgy igazán a negyedik gólra. Ezen a szinten megdöbbentő: a jelek szerint nem voltak tudatában annak, hogy a 4-2-es siker csoportelsőséget érne. Így már világos, miért védekező középpályást cserélt be Manuel Pellegrini a véghajrában, és miért hagyta ücsörögni a padon leggólerősebb játékosát, Sergio Agüerót.


A City 12 percnyi játék után már kétgólos hátrányban találta magát az Allianz Arenában, de a második félidő közepére fordítani tudott, és még volt hátra félóra a meccsből.

Ezután csak egy helyzetet tudtak kidolgozni, de a legérthetetlenebb az volt, hogy Pellegrini csatárt cserélt védekező középpályásra a 88. percben, miközben Agüero a cserepadon "malmozott", pedig csak egy gólra volt a City attól, hogy megelőzze a bajorokat a D-csoport tabelláján.

A párharc manchesteri felvonásán 3-1-es Bayern-siker született, és mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérleg számít, egy esetleges 4-2-es győzelemmel az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően maga mögé utasíthatta volna a City a németeket.

A meccs után kérdőre vonták Pellegrinit, akinek nyilatkozata arra enged következtetni, hogy nem volt tudatában annak, milyen közel járt az első helyhez együttese. Egy góllal elszámolhatta magát...

"Miért nem cseréltem be Agüerót? Ha belőjük a negyediket, adta volna magát, hogy bejöjjön, ezért is küldtem el melegíteni. Fontos a csoportelsőség, de nem a legfontosabb. Silvát is le kellett hoznom előtte, nem kockáztathattam. Még két gólt nem lett volna egyszerű lőni ennek a Bayernnek."

A meccset eldöntő James Milner is elismerte a bakit: "Őszintén szólva nem voltunk biztosak benne, hogy elég-e a 4-2, azt hittük, 5-2-es eredmény kell a csoportelsőséghez."

A világoskékek persze így is ott vannak a legjobb 16-ban, viszont csak nehéz ellenfelet kaphatnak, a Real, a Barca, a Dortmund, a PSG vagy az Atlético kerül az útjukba a nyolcaddöntőben...

PELLEGRINI INTERJÚJA A SKY SPORTSNAK - ANGOLUL

EMLÉKEZTETŐ - LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT:
BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER CITY 2-3 (2-1)
München, Allianz Arena, vezette: David Fernández Borbalán (spanyol).

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm (csk), Boateng, Dante, Alaba - Alcántara - T. Müller, Götze (Martínez 55.), Kroos, Ribéry - Mandzukic (Shaqiri 68.) Vezetőedző: Josep Guardiola

MANCHESTER CITY: Hart - Richards (Zabaleta 16.), Demichelis, Lescott, Kolarov (csk) - Javi García, Fernandinho - Navas, Silva (Negredo 73.), Milner - Dzeko (Rodwell 88.) Menedzser: Manuel Pellegrini

Gólszerzők: T. Müller (5.), Götze (12.), ill. Silva (28.), Kolarov (59.-11-esből), Milner (62.)
Sárga lap: Dante (40.), ill. Dzeko (42.), Milner (44.), Fernandinho (78.), Zabaleta (83.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu