Hálásak a románok Hollandiának

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 16. 13:25
A szerdai román lapok a hollandok sportszerűségét méltatták, miután a Törökország elleni győzelmükkel lehetővé tették, hogy Románia labdarúgó-válogatottja - Magyarország és Törökország előtt - a második helyen végezzen a vb-selejtezős csoportban és így esélyt kapott arra, hogy a pótselejtezőn kijusson a jövő évi, brazíliai világbajnokságra.


Ezzel arra utaltak, hogy ha - az amúgy is csoportelső és már biztos vb-résztvevő - hollandok kikaptak volna Isztambulban, akkor a törökök a románokéval azonos (vagy esetleg magasabb) pontszámmal végeztek volna a csoportban, és a román válogatottnak legalább hatgólos különbséggel kellett volna győznie Észtország ellen a pótselejtezős második helyért.

Ezzel szemben a román csapat kedden "szerény" teljesítményt nyújtott az észtek elleni, otthoni meccsen, amivel ki is váltotta az alig félig megtelt nemzeti arénában ülő szurkolók elégedetlenségét - írta szerdán a Gazeta Sporturilor (GSP) című sportújság. Bár a csapat továbbjutott a pótselejtezőre, a bukaresti örömünnep elmaradt, az észteket 2-0-ra legyőző román válogatottat gyakran kifütyülte a közönség, amikor a saját térfelén passzolgatott - mutatott rá a lap.

A GSP-nek nyilatkozó Victor Piturca szövetségi kapitány azt mondta: nagyon szeretné, hogy kijussanak a vb-re, elsősorban a mostani román futballgeneráció miatt, de bárkivel kerülnek majd össze, Románia lesz az esélytelenebb, hiszen a novemberi pótselejtezők jövő hétfői sorsolásán nem tartozik a kiemelt csapatok közé.
A Prosport című lap szerint Hollandia csak a románokért hajtott és Louis van Gaal játékosai szobrot érdemelnének Romániában. A cikkíró a vb decemberi csoportsorsolásának kiemelésére utalva hozzátette: Hollandiának 30 százaléknyi esélye sem volt arra, hogy a keddi mérkőzés nyomán a világ első nyolc csapata közé kerüljön, mégis győzni ment Törökországba.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu